Mohammed
Mohammed "Moa" Abdellaoue (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Ramadan byr på utfordringer for VIF

Vålerengas seks muslimske spillere går en tøff tid i møte.

Se Haugesund - Vålerenga i vårt kampsenter søndag kl. 18.00.

11. august begynner den islamske fastemåneden. Seks av Vålerengas a-lagsspillere vil i denne perioden ikke kunne spise eller drikke i løpet av tjue timer i døgnet. Spillerne det gjelder er Mohammed Abdellaoue, Mustafa Abdellaoue, Adnan Haidar, Dawda Leigh, Amin Nouri og Mohammed Fellah.

Det skaper utfordringer, innrømmer VIF-trener Martin Andresen.

- Det å faste er ikke forenelig med toppidrett. så hvis spillerne velger å gjennomføre fasten må vi ta hensyn til det i treningsarbeidet både før og etter Ramadan, sier Andresen til VG.

I Tyskland får muslimske profesjonelle fotballspillere spise som normalt etter en avtale mellom den tyske spillerforeningen og muslimske ledere. Det er Universitetet Al-Azhar i Kairo som har besluttet at det kan bli gjort unntak for profesjonelle fotballspillere.

Vålerenga er inne i en travel periode med mange viktige kamper. Ramadan kommer sånn sett ubeleilig for medaljejagende VIF.

- Det kommer til å bli tøft. Vi kjemper helt i toppen av Tippeligaen, og da blir det vanskelig å innta såpass lite næring og samtidig spille godt nok til å kunne ta igjen Rosenborg, sier Mohammed Fellah til VG.

Fasteskikkene forutsetter avholdenhet fra mat i tiden mellom soloppgang og solnedgang.