Lance Armstrong og Floyd Landis (Foto: MIGUEL RIOPA/AP)
Lance Armstrong og Floyd Landis (Foto: MIGUEL RIOPA/AP)

Armstrongs advokat ut mot «uamerikansk» sak

Advokaten til sykkelstjernen Lance Armstrong mener dopingsaken som nå rulles opp i USA er «uamerikansk».

Advokat Brian Daly mener etterforskningen av Armstrong ikke er noe annet enn sløseri med penger. Flere kilder har den siste tiden hevdet at Armstrong var dopet, og at det foregikk systematisk doping i US Postal-laget han var en del av.

New York Times trykket torsdag uttalelser fra det som skal ha vært en tidligere lagkamerat av legenden, som hevdet Armstrong «visste om og oppfordret» til doping.

- Det er en sak full av anonyme kilder og flere upassende lekkasjer av vitnemål som er avgitt foran storjuryer. Vitnemål som er designet for å skape en sirkuslignende atmosfære, sier Brian Daly.

- Når ryttere hevder at Lance brøt reglene eller dopet seg, tar de enten feil eller så lyver de. Lance har syklet med hundrevis av ryttere som støtter ham, og han har aldri levert en positiv dopingprøve, påpeker advokaten.

En storjury er nedsatt i Los Angeles for å følge opp saken som ble kjent da dopingsynderen Floyd Landis tok bladet fra munnen. Hans uttalelser startet saken som trolig ender med at Armstrong må forklare seg under ed. (©NTB)