Politimann fradømt jobben etter råkjøring

En politimann er i Ofoten tingrett fradømt stillingen som politibetjent og retten til å jobbe i politiet for alltid, etter å ha blitt tatt for råkjøring.

Mannen ble også dømt for å ha sendt en trussel-SMS til sin tidligere samboer, skriver Lofot-Tidende.

Ville overtale UP

Polititjenestemannen i 30-årene ble i juni 2008 tatt for å ha kjørt i 131 kilometer i timen i en 80-sone på Hamarøy i Nordland.

Da han ble stanset, skal han ifølge dommen ha forsøkt å overtale UP til å skrive ned hastigheten til 115 kilometer i timen, og dette blir av retten sett på som det mest alvorlige forholdet.

«En svikt som tiltaltes forhold her representerer, er uverdig og virker nedbrytende på den for politiyrket nødvendige tillit og aktelse utad overfor allmennheten», heter det i dommen.

Anabole steroider

I mai 2009 ble saken overlatt til Spesialenheten for politisaker, og i oktober samme år ble mannen pågrepet. Under pågripelsen ble det funnet tre ampuller anabole steroider.

Han ble ikke dømt for dette siden bruk og besittelse av dopingmidler ikke er straffbart, men retten bemerker i dommen at bruk og besittelse av anabole steroider er et uheldig forhold for en polititjenestemann.

Tar ny utdanning

Mannen ble i tillegg dømt til 90 dagers betinget fengsel, to års prøvetid, og han må betale 5000 kroner i sakskostnader. Den tidligere politimannen er nå i gang med ny utdanning. Mannens forsvar, advokat Roar Edvardsen, ønsker ikke å kommentere saken. (©NTB)