LOVE GLAZER   HATE UNITED: City fansen lar seg ikke provosere over kritikken mot pengebruken. Her fra en hjemmekamp mot United 17. april. (Foto: ANDREW YATES/AFP)
LOVE GLAZER HATE UNITED: City fansen lar seg ikke provosere over kritikken mot pengebruken. Her fra en hjemmekamp mot United 17. april. (Foto: ANDREW YATES/AFP)

- Kritikken mot City har ikke rot i virkeligheten

Manchester City-fansen slår tilbake mot kritikken av klubbens vanvittige pengebruk.

- Klubber som Manchester United og Liverpool er jo i ferd med å gå konkurs nå. Fansen glemmer at United, Liverpool og Chelsea er de som alltid har satt overgangsrekorder tidligere.

Kommentator Morten Langli uttalte blant annet torsdag til TV 2 Sporten at det var noe «pill råttent» over hvordan City hentet stjerner.

LES OGSÅ: Tror på seriegull til City
LES OGSÅ: - Det er noe pill råttent over City

- Kanskje de kommer til å ta med seg mange poeng. Men all erfaring viser at det ikke bare er å hente stjerner, og få dem til å fungere sammen. Dessuten så henter City spillere fra mange ulike kulturer. De har ingen klare rollefigurer og ledere i garderoben, som Manchester United har i Scholes, Giggs og Neville, og Chelsea i Terry og Lampard, for eksempel, sa den kommende Premier League-kommentatoren.

Hos Manchester Citys skandinaviske supporterklubb bare fnyser de av kritikken. Pressetalsmann Ole Fuglestad tror nemlig at alle klubber i Premier League hadde gjort det samme – dersom de hadde tilgang til en pengebinge lik Citys.

- Det høres jo ut som om Langli har god peiling, men jeg mener det han sier ikke har rot i virkeligheten. Roberto Mancini har bestemt seg for å styrke de lagdelene han mener må styrkes, og prøver å få tak i de beste som finnes på markedet. Så enkelt er det bare, sier Fuglestad til TV 2 Sporten.

- Tar det ikke veldig tungt
- Men han er ikke den eneste som kritiserer Citys vanvittige pengebruk?

- Vi er etter hvert blir vant med at mange reagerer på det. Men vi tar det ikke så veldig tungt. Det er alltid fansen til de klubbene som har hatt mest penger tidligere som blir sinte, sier supportertalsmannen, og fortsetter:

Sett opp ditt drømmelag: Premier League Manager 2010

- Det er veldig mange av de fire såkalte store lagene, som sier at City ødelegger fotballen. Men klubber som Manchester United og Liverpool er jo i ferd med å gå konkurs nå. Fansen glemmer at United, Liverpool og Chelsea er de som alltid har satt overgangsrekorder tidligere.

- Har det med sjalusi å gjøre?

- Ja, klart det. Fansen til de andre store klubbene kaster stein i glasshus, mener han.

CITY-MANAGER: Roberto Mancini får pepper. (Foto: Mike Stobe/Afp)
CITY-MANAGER: Roberto Mancini får pepper. (Foto: Mike Stobe/Afp)

- Liverpool ville gjort det samme
Pressetalsmannen tror at en klubb som for eksempel Liverpool ville ha gjort akkurat som City – om de hadde hatt like mye penger.

- Hadde Liverpool fått mye penger så hadde nok den klubben gjort akkurat det samme på overgangsmarkedet. Men fansen til de største klubbene mener jo at det kun er rettferdig at bare de store klubbene skal bruke penger, mener han.

- Tror du City kan kjøpe seg til seriegull kommende sesong?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er for tidlig. Jeg pleier å si at det ikke er mulig å kjøpe seg til suksess over natten – men over tid. Til de som spør sier jeg at jeg forventer å se fremgang fra forrige sesong, og til slutt havner vi på toppen. Men hvor lang tid det tar, vil tiden vise, svarer han.

- Jeg vil også minne om at City har et svært godt ungdomsakademi, hvor de har flere lovende spillere som har fått sjansen på A-laget allerede og vil gjøre det bra på sikt, poengterer Fuglestad.

En av stjernene som nå rapporteres å være på vei til Manchester City, er Inter-spissen Mario Balotelli.

PÅ VEI TIL CITY: Inters Mario Balotelli. (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)
PÅ VEI TIL CITY: Inters Mario Balotelli. (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)

Usikker på Balotelli
Men på City-fansen eget debattforum er meningene delte om klubben bør hente den omstridte spissen.

- Balotelli er litt som Zlatan. Han er god, og vet det selv. Zlatan var det heller ikke så mange ville ha, på grunn av oppførselen hans, sier Fuglestad, og legger til:

- Men kommer Balotelli til City, så vil jeg ikke ha noen problemer med det. Jeg så imidlertid på You Tube at han tok på seg en Milan-drakt mens han spilte i Inter. Kommer Balotelli til City, og på samme måte tar på seg en United-drakt, så trenger han ikke å vise seg her igjen, slår Fuglestad fast.

Hva mener du om Manchester Citys pengebruk? Ta debatten med andre Premier League-fans i kommentarfeltet under.