ps Yamaha moped
ps Yamaha moped

- Øk fartsgrensen for mopeder

Mener økt fart = økt sikkerhet.

– Senterungdommen i Nord Trøndelag mener at fartsgrensen for mopeder bør øke fra 45 til 60 kilometer i timen. Og vi har vært i kontakt med Samferdselsministeren om nettopp dette, men det er en EØS-regel som setter en stopper for dette. Nok en grunn til å få en diskusjon om EØS-avtalen og Norges forhold til denne, sier Siv Sætran i Nord-Trøndelag Senterungdom, til namdalsavisa.no.

Hun mener en fartsøkning er med på å gjøre mopedistene tryggere i trafikken.

Ferdes tryggere

– Hvis man hever fartsgrensen til mopeder til 60 kilometer i timen vil mopedister ferdes mye tryggere i trafikken, samtidig som det ikke skaper noen farlige situasjoner for andre sier Sætran.

Senterungdomslederen etterlyser en debatt om mopedfartsgrensen.

Føre trafikkbildet sammen

– Slik det er i dag er ikke mopedene en del av trafikken, men et hinder.

- Ved å øke fartsgrensen tror jeg heller man vil få færre farlige situasjoner for både biler og mopeder. Dermed kan dette være med på å føre trafikkbildet mer sammen. Vi er ikke ute etter at folk skal kjøre fortere for fartas skyld, men sikkerheten. Det er ikke bare å endre loven, man må selvfølgelig få en debatt om dette og se om undervisningen og opplæringen til de som tar mopedlappen må endres. Trafikksikkerhet kommer først, understreker Sætran

Du kan lese mer om bil og trafikk hos namdalsavisa.no - klikk her

Hva synes du om dette? Si din mening i kommentarfeltet under: