Lionel_Messi_huang (Foto: Scanpix)
Lionel_Messi_huang (Foto: Scanpix)

Liverpool-beiler vil hente Messi til Anfield

Den kinesiske forretningsmannen Kenneth Huang vil forsøke å kjøpe Lionel Messi dersom han tar over som eier i klubben.

Gjeldstyngede Liverpool er til salgs. Nylig ble det offentlig kjent at den kinesiske milliardæren Kenneth Huang har kontaktet klubbens bankrepresentanter for å forsøke å få til et oppkjøp av den engelske storklubben.

Kenny Huang (Foto: Ng Han Guan/AP)
Kenny Huang (Foto: Ng Han Guan/AP)

Huang skal ifølge britiske medier være klar til å slette klubbens gjeld på svimlende 2,2 milliarder kroner og i tillegg legge på ytterligere 700 millioner.

Kineseren skal dessuten være villig til å grave dypt i lommene for å forsøke å hente Barcelonas superstjerne Lionel Messi til Anfield.

Det skriver Daily Mail.

Kilder tett til Huang sier til avisen at forretningsmannen vil forhøre seg om tilgjengeligheten til flere av verdens beste spillere dersom oppkjøpet av Liverpool går i orden.

- Vil hente Messi før vinduet stenger
Det internasjonale overgangsvinduet stenger imidlertid 31. august og Huang har derfor hastverk.

- Det kan være Lionel Messi og han vil gjøre alt for å forsøke å signere ham. Denne mannen er dønn seriøs i sine planer om å kjøpe klubben og ønsker å få det gjort før måneden er slutt slik at Roy Hodgson kan hente inn solide forsterkninger før sesongen og øke klubbens muligheter til å vinne trofeer, sier kilden til Daily Mail.

Det er imidlertid ikke sikkert at Liverpools amerikanske eiere Geroge Gillett og Tom Hicks ønsker å selge klubben til Huang. Den amerikanske duoen skal i utgangspunktet ønske så mye som i underkant av 6 milliarder kroner for å selge sine aksjer i Liverpool FC. Likevel har styret i Liverpool mulighet til å overstyre eierne dersom de finner at budet er tilfredsstillende.

Har sendt inn papirarbeidet til FA
Ifølge The Telegraph virker et oppkjøp å være høyst realistisk. Liverpool skal tirsdag ha sendt inn det nødvendige papirarbeidet som må til for å få tillatelse til å gjennomføre et eierskifte.

Regelverket tilsier at Premier League skal informeres senest ti dager før et eventuelt eierskifte finner sted.

I løpet av disse ti dagene vil Premier Leagues representanter gå gjennom Kenneth Huangs finanser for å forsikre seg om at det er forsvarlig å gjennomføre et eierskifte.