– Jeg er ikke noen fjortis

Helene Marie Fossesholm er en av fem løpere som skal gå lørdagens tremil. 19-åringen sørget for en lattermild pressekonferanse.

Tremilen er den siste konkurransen for langrennsjentene i årets VM. De norske utøverne som får muligheten er: Therese Johaug, Heidi Weng, Helene Marie Fossesholm, Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå.

Det betyr at hele det norske gullaget fra torsdagens stafett stiller til start. I tillegg kommer Anne Kjersti Kalvå inn.

Fikk lagvenninnene til å le

VM-debutanten Helene Marie Fossesholm (19), som leverte en meget sterk ankeretappe, hadde ingen problemer med å stå tidlig opp morgenen etter gulløpet.

– Jeg er ikke noen fjortis. Jeg trenger ikke sove til langt ut på dagen. Selv om jeg kanskje virker som en fjortis i hodet innimellom. Men jeg klarte å komme meg opp.

Men det var kanskje litt tidlig for 19-åringen likevel.

– Jeg kjenner at det ikke er mange minuttene siden jeg bråvåknet av vekkerklokken. En skal tidlig krenkes holdt jeg på å si, eller krøkes, sa Fossesholm til stor latter fra de andre jentene.

Se den morsomme seansen i videovinduet øverst i saken.

– En som kan være skuffet

TV 2-ekspert Petter Soleng Skinstad mener laguttaket var som ventet.

– Det var ingen store overraskelser. Stafettjentene overbeviste, og Kalvå har levert en god sesong og et bra renn tidligere i VM.

Langrennseksperten vil trekke frem en løper som kan føle seg skuffet.

– Den som har størst grunn til å være skuffet er Lotta Udnes Weng, som til tross for en tøff 15 kilometer var foran Kalvå på den klassiske 15 kilometeren på Lygna i forkant av VM.

– Tvillingsøster Tiril kan se tilbake på et meget godt mesterskap med VM-gull på stafett, finaleplass på sprinten og en plass på teamsprintlaget, men for Lotta har mesterskapet vært stang ut, sier Skinstad.

Tonen mellom tvillingene var ikke den beste etter uhellet på sprinten der Lotta fikk løpet ødelagt. Skal vi tro Tiril er den hendelsen et tilbakelagt kapittel.

– Stemningen den er bra faktisk. Den har hevet seg noen hakk fra sprinten. Lotta var veldig glad på våre vegne, sier Tiril.

Relatert