Einar Schultz
Einar Schultz

Schultz: - Ingen ideell situasjon med trener på oppsigelse

Stabæks styreleder Einar Schultz innrømmer at situasjonen rundt Jan Jönsson ikke er ideell.

Svenske Jörgen Lennartsson ble gitt en varm mottakelse da han ble presentert som ny Stabæk-trener mandag formiddag.

Lennartsson har signert en treårskontrakt med Bærums-klubben og starter i jobben 1. januar 2011 - samtidig som Jan Jönsson drar til Trondheim og Rosenborg.

- Ingen ideell situasjon
Stabæks styreleder Einar Schultz har ledet prosessen med å finne Jönssons erstatter. Han er storfornøyd med valget, men innrømmer at det ikke er en ideell situasjon å ha en trener sittende på oppsigelse ut sesongen.

- Jeg skal være ærlig med at det er ikke en ideell situasjon, men vi lever veldig fint med den, sier Schultz til TV 2 Sporten.

TV 2 PLAY: Se langt intervju med Schultz

Stabæk-fansen har den siste tiden vist sin misnøye med at Jönnsson får fortsette som trener til tross for at han er klar for en Tippeliga-rival.

LES OGSÅ: Stabæk-fansen ber Jönsson gå nå
LES OGSÅ: Bohinen: - Tullete av Stabæk-fansen

Etter det TV 2 Sporten erfarer får Lennartsson en årslønn på mellom 1,5 til 2 millioner kroner i Stabæk. Det er midt på treet lønnsmessig blant tippeligatrenerne.

Steen Jensen innser nedrykksfare
Før Lennartsson tar over trenergjerningen må imidlertid Stabæk-spillerne klare å redde stumpene av sesongen og holde seg unna nedrykksstreken.

Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen innrømmer at det ikke er noen selvfølge at Stabæk holder plassen i den øverste divisjonen.

- Vi er ikke for gode til å rykke ned. Når vi er fem poeng unna kvalik etter 19 serierunder da kan vi rykke ned. Så vi har en stor jobb å gjøre. Den skal vi som er her gjøre og så skal vi glede oss til at Jörgen kommer om et lite halvår, sier Steen Jensen.

TV 2 PLAY: Se langt intervju med Steen Jensen

Lennartsson på sin side har klokkertro på at Jan Jönsson klarer å holde Stabæk i Tippeligaen.

- Absolutt, sier han.

Jörgen Lennartsson (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Jörgen Lennartsson (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)