FRYKTER UØNSKEDE BILDER: Kvinner er mer bekymret enn menn over å bli fotografert av uvedkommende på stranda. (Foto: Colourbox)
FRYKTER UØNSKEDE BILDER: Kvinner er mer bekymret enn menn over å bli fotografert av uvedkommende på stranda. (Foto: Colourbox)

Frykter bikinibilder på nett

Mange frykter at uvedkommende tar bilder av dem på stranda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En undersøkelse fra mobilselskapet NetCom viser at hver fjerde nordmann frykter at andre tar mobilbilder av dem på stranda. Hver tredje frykter å bli tatt bilde av i fylla.

Kvinner er langt mer bekymret enn menn for å bli fotografert.

Alle er fotografer

– Det er utrolig kort vei fra mobilen til Facebook når mobilen fungerer som små datamaskiner med internett bare et tastetrykkk unna, sier Charlotte Erikstad, kommunikasjonsrådgiver i NetCom.

Samtidig har nesten alle et kamera tilgjengelig til enhver tid. Erikstad oppfordrer folk om ikke å ta bilde av andre i situasjoner der de selv ikke ville blitt fotografert.

Tar forholdsregler

Undersøkelsen, som er gjort blant et representativt utvalg på 1900 nordmenn over 15 år, viser at én av fem har opplevd å bli mobilfotografert mot sin vilje. Én av fire sier seg helt eller delvis enig i påstanden om at de frykter å bli mobilfotografert lettkledd om sommeren.

Halvparten sier de opptrer varsomt i situasjoner de ikke ønsker å bli fotografert i, mens 15 prosent er kjent med at det er publisert uønskede bilder av dem på internett.