Jörgen Lennartsson (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Jörgen Lennartsson (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Jörgen Lennartsson (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Jörgen Lennartsson (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Svenskene ville beholde Lennartsson

Den svenske fotballpresidenten må ut på trenerjakt etter at Jörgen Lennartsson forlot trenerjobben for Sveriges U21-landslag til fordel for Stabæk.

Den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell satte grå hår i hodet på Rosenborg-ledelsen med sin målbevisste jakt på daværende RBK-trener Erik Hamrén i fjor høst og i vinter.

Lagrell vant til slutt dragkampen og Hamrén ble ny svensk landslagssjef.

- Ønsket å beholde Jörgen
Nå er det Lagrell som har fått hodebry ettersom Sveriges suksessrike U21-landslagstrener Jörgen Lennartsson tirsdag ble presentert som ny Stabæk-trener.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst.

Han sier til den svenske avisen Aftonbladet at han er lei seg for at Lennartsson slutter i jobben.

- Jörgen Han har gjort en god jobb. Han er en entusiastisk person og det er bare å ønske ham lykke til. Vi ønsket å beholde Jörgen, sier Lagrell.

Lars-Åke Lagrell (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Lars-Åke Lagrell (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Jakten på erstatteren har startet
Lagrell sier at han har vært klar over interessen fra Stabæk en stund. Han varsler at det svenske fotballforbundet vil finne en erstatter i løpet av kort tid.

- Vi kommer til å ta det ganske fort, sier han.

Generalsekretær i det svenske fotballforbundet, Mikael Santoft, røper hvilke kriterier de legger størst vekt på i trenerjakten.

- Det første vi gjør er å sette sammen en kravspesifikasjon, men det jeg spontant kan si er at han skal ha god kjennskap til alle de lovende spillerne fra 16-17-årsalderen som finnes i Sverige. Nøkkelordet er at den nye treneren skal være vel forankret i det svenske fotballmiljøet, sier Santoft til Aftonbladet.