Leter etter to nye personer etter dødsfall i Bergen

Politiet i Bergen leter etter ytterligere to personer i forbindelse med at en 15-årig jente ble funnet død i Bergen lørdag. To personer er fra før pågrepet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har sendt ut pågripelsesordre på de to nye personene på grunnlag av nye opplysninger som er fremkommet i saken.

– Det er to andre personer som skal ha vært i leiligheten der 15-åringen ble funnet. Disse to er vi interessert i å snakke med, sier politiadvokat Harald Bilberg i Hordaland politidistrikt til NRK.

Samtidig bekrefter han at de to som allerede er pågrepet, en 18 år gammel mann og en 33 år gammel kvinne, er formelt siktet i saken.

– De to som er pågrepet, er nå formelt siktet for å ha holdt en umyndig person borte fra omsorgen til barnevernet, og også for å ha etterlatt en person i hjelpeløs tilstand, sier Bilberg.

De to siktede, en mann på 18 år og en kvinne på 32 år, befant seg i leiligheten da politiet kom til stedet klokken 21.30 lørdag kveld og fant den 15 år gamle jenta død.

Politiet ville mandag morgen ikke gi noen opplysninger om hva de to siktede har forklart i avhørene.

– Det er foreløpig usikkert om de vil bli fremstilt for varetektsfengsling, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Dødsårsaken til 15-åringen er ennå ikke fastlagt, men politiet skal ha mistanker om at hun døde etter en overdose narkotika, og politiet bekrefter at det ble brukt narkotiske stoffer i leiligheten.

Jenta blir trolig obdusert mandag morgen på Gades Institutt. Hun ble fredag meldt savnet av barnevernsinstitusjonen hun bodde på. (©NTB)