Letingen etter savnet 73-åring fortsetter

Store mannskaper lette mandag kveld fortsatt etter en 73-årig kvinne som er savnet fra en hytte i Birtedalen i Fyresdal i Telemark. Kvinnen ble sist med sikkerhet sett fredag 30. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire hundepatruljer fra politiet og Norske Redningshunder, ett redningshelikopter og letemannskaper fra Røde Kors er satt inn i letingen, som foregår i et hytteområde.

– Vi fikk melding om saken like etter midnatt mandag. Da familien kom til hytta, var ikke kvinnen der som avtalt. Bilen hennes var imidlertid parkert der den skulle, forteller operasjonsleder Terje Edvardsen i Telemark politidistrikt til NTB.

Også mannskap fra Sivilforsvaret ble satt inn i letingen i løpet av mandag formiddag. Totalt er over 50 personer involvert i letingen i hytteområdet.

Politiet har i løpet av mandag fått inn flere tips om observasjoner av den savnede kvinnen. Ett vitne observerte lørdag formiddag en eldre dame med grått hår ved ei bru ved den gamle kraftstasjonen i Øvre Birtedalen.

Beskrivelsen stemmer med den savnede kvinnen, og observasjonen ble gjort i det samme område som redningshelikopteret er i ferd med å gjennomsøke. Også hundepatruljer er satt inn i søk i dette området.

– Vi har fått inn flere tips fra publikum, også i ettermiddag. Vi vurderer disse tipsene, samtidig som vi leter for fullt, sier Gunnar Ramslien i Telemark politidistrikt.

Den 73 år gamle kvinnen fra Grimstad er fjellvant og skal ha gått ut for å plukke bær lørdag formiddag. (©NTB)