BARCELONA, SPANIA 20100801.
Andreas Thorkildsen, Christina Vukicevic og Åsmund Martinsen feirer EM gullet i spyd på Mellowbeach Bea (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
BARCELONA, SPANIA 20100801. Andreas Thorkildsen, Christina Vukicevic og Åsmund Martinsen feirer EM gullet i spyd på Mellowbeach Bea (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)

Thorkildsen-suksess redder økonomien

Friidrettsforbundet kan satse på unge talenter takket være spydesset.

Barcelona (TV 2 Sporten): Andreas Thorkildsen kunne fornøyd sprette champagnen i natt etter nok et fantastisk mesterskap. Sørlendingen har ingen problemer med å innrømme at gullet var viktig for hele Friidretts-Norge.

- Ja, det er klart om ikke jeg hadde tatt medalje hadde det vel blitt totalskralt, sånn sett er det greit å kunne dra hjem med en, sier en fornøyd Andreas Thorkildsen til TV2 Sporten.

- Heldige som har ham
I natt ble han hyllet på et eksklusivt hotell ved strandkanten i Barcelona. Sponsorene gliste om kapp, og glisene var brede hos toppene i Norges friidrettsforbund. Thorkildsens unike prestasjoner de siste årene har søret for en god økonomi hos forbundet.

- Vi er veldig heldige som har han, også økonomisk. Det er mange partnere som vil være med han og norsk friidrett, sier presidenten i Norges friidrettsforbund Svein Arne Hansen. I

år kunne Hansen og den sportslige ledelsen sende nedover hele 37 utøvere til Spania til tross for at mange av dem kun har vært med for å lære.

- Vi har fått mange spørsmål om det fra andre nasjoner. Men de er veldig enige i at det er lurt med tanke på fremtiden. Utøverne selv gir tilbakemeldinger på at dette er viktig læring og gir kjempemotivasjon til å fortsette. Dette vil gis oss bedre resultater på sikt, det er jeg sikker på, sier Hansen.

Halverte budsjetter
Sponsorsjefen i DnB Nor er også krystallklar på at norsk friidrett har mye å takke Andreas Thorkildsen for.

- Fjerdeplasser, tredjeplasser og andreplasser betyr ingenting, the winner takes it all, sier Jacob Lund.

- Hva hadde sponsorbudsjettene til Norges friidrettsforbund vært uten Andreas Thorkildsen?

- De hadde vært halvert, fastslår Lund

Derfor er det musikk i ørene hos toppene i friidrettsforbundet når de hører gullfuglen prate om fremtidsplanene.

- Jeg har sagt jeg holder på så lenge kroppen og motivasjonen holder, og begge deler er definitivt oppe og går. Jeg har lyst til å holde på til OL i Rio i 2016, sier han.

- Og seiersfestene er fortatt like morsomme?

- Ja ingen tvil, sier Andreas Thorkildsen med et lurt glis.