Asif Ali Zardari i presidentpalasset i Islamabad, Pakistan. (Foto: AP Photo/Paul J. Richards)
Asif Ali Zardari i presidentpalasset i Islamabad, Pakistan. (Foto: AP Photo/Paul J. Richards)

Pakistans president oppfordres til å boikotte Storbritannia

Storbritannias statsminister David Cameron uttalte at Pakistan «eksporterer terrorisme» mens han var på besøk hos erkerival India.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pakistansk president Asif Ali Zardari skal etter planen besøke Storbritannia og David Cameron neste uke, men oppfordres nå til å droppe statsbesøket, skriver Sky News på deres nettsider.

«Oppfordrer til terror»

Det er pakistanske opposisjonspolitikere som kommer med oppfordringen. De ønsker at Pakisan skal reagere sterkt mot uttalelser den britiske statsministeren kom med da han besøkte Pakistans erkerival India nylig.

Les også: Britisk-indisk press på Pakistan

Cameron skal blant annet ha sagt at «Pakistan ikke kan få lov å ri to hester» i kampen mot terrorisme, eller «å oppfordre til og eksportere terror, hverken til India, Afghanistan eller andre steder i verden».

Pakistan reagerer

Dette har ikke falt i god jord i Pakistan. Statsminister Yousaf Raza Gilani sier han skulle ønske Cameron kunne tatt opp situasjonen i Kashmir med India istedenfor å komme med sleivspark mot Pakistan.

– I India har han (Cameron) sagt at vi promoterer terrorisme. Vi vil fortelle han at vi har hatt gode relasjoner med Storbritannia i 60 år. Han snakket om terrorisme, men han nevnte ikke Kashmir. Du glemte hvilke brudd på menneskerettighetene som foregår der, sa Gilani i en tale gjenngitt av avisen The Observer.