Jente (2) funnet i god behold

En 2 år gammel jente ble søndag morgen meldt savnet på Stathelle i Telemark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 2 år gamle jenta som ble meldt savnet fra sin tantes bolig i Binneveien 5C på Stathelle i Bamle kommune i Telemark søndag morgen, er nå funnet i god behold.

– Jenta er funnet i god behold, men jeg vet fortsatt ikke noe om omstendighetene rundt. Helikopter og mannskaper har fått melding om å komme tilbake, forteller operasjonsleder Gunnar Hanssen i Telemark politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Politiet fikk meldingen om at jenten var funnet kl. 10.58. På det tidspunktet var det igangsatt en storstilt leteaksjon, hvor alle politiets ressurser, redningshelikopter fra Hovedredningssentralen på Sola, Røde Kors samt flere frivillige var involvert.

Tatt hånd om av nabojente

Jenten hadde tidlig på formiddagen søndag stått utenfor et hus i en nabogate og grått. En annen jente på ca. 10 år hadde derfor tatt henne med seg inn i huset og tatt vare på henne der.

Der hadde de hørt på radio helt til de hørte lyden av redningshelikopteret utenfor. Politiet sier det virker som om 2-åringen hadde vært i huset en god stund da de ankom.

Forlot huset om natten

Jenta må ifølge politiet ha forlatt huset mellom kl. 01.00 og 08.30 søndag.

– Jentas tante la henne i går kveld. Da hun skulle vekke henne i dag morges, var hun vekk, sier operasjonsleder Gunnar Hansen ved Telemark politidistrikt til NRK.

Negative søk i nærområdet

Det ble i utganagspunktet utført søk i nærområdet, men disse hadde negativt resultat.

Hvor jenta nå er funnet vil bli klart i løpet av kort tid.