En israelsk politikvinne undersøker ødeleggelsene etter at en rakett avfyrt av militante palestinere slo ned i en offentlig bygning i  Sapir Collage,  Sderot. (Foto: AMIR COHEN/Reuters)
En israelsk politikvinne undersøker ødeleggelsene etter at en rakett avfyrt av militante palestinere slo ned i en offentlig bygning i Sapir Collage, Sderot. (Foto: AMIR COHEN/Reuters)

Nytt luftangrep mot Gazastripen

Enda en rakett ble lørdag kveld avfyrt fra Gazastripen mot Israel. Søndag svarte israelerne med nye luftangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen skal ha mistet livet i luftangrepet som var rettet mot to smuglertunneler inn til den beleirede enklaven. Ifølge en talsperson for den israelske hæren ble tunnelene brukt til å smugle våpen.

Angrepet fant sted etter at det lørdag kveld for andre gang på to døgn ble skutt en rakett fra Gazastripen.

Les også: 45.000 palestinere har krysset grensen til Egypt

Raketten landet i nærheten av Sderot og forårsaket materielle skader på en universitetsbygning. Ingen personer ble såret, ifølge hæren.

I overkant av 100 raketter og granater er avfyrt fra Gazastripen mot Israel i år. Svært få av dem har nådd så langt som til Ashkelon, slik det skjedde fredag.

Les også: Gazastripen rammet av luftangrep

Raketten som traff Ashkelon, var en kinesiskprodusert Grad, som både er kraftigere og har større rekkevidde enn rakettene som vanligvis blir brukt. (©NTB)