A4 PAssat Oppslag
A4 PAssat Oppslag

Blir dette Bruktbilene fra Helvete?

Sommerens store kåring nærmer seg innspurten. Akkurat nå leder disse to.

I sommer skal vi kåre Bruktbilene fra Helvete her på broom.no. Sammen med resten av Broom-redaksjonen og leserne på Broom.no plukket vår bilekspert Benny Christensen ut 20 kandidater til den lite ærefulle tittelen.

Nå har vi presentert en bil pr dag i snart to uker og etter mange tusen stemmer (og mange hundre kommentarer) begynner det å utkrystallisere seg noen klare kandidater i toppen.

Mye kunnskap

Vi startet presentasjonen med duoen VW Passat/Audi A4 og siden har disse ledet an. Akkurat nå med 14 prosent av stemmene, mens Chrysler Voyager har fått 12 prosent - med BMW X5 hakk i hæl har 11 prosent.

- Jeg gleder meg over veldig mange interessante meldinger i kommentarfeltet på disse sakene. Her er det mange erfaringer som er interessante å ta med seg for de som er på bruktbiljakt. Regelen er jo at ingen kjenner en bil så godt som de som har hatt den i mange år. Vi har mange engasjerte lesere her på broom - og mange vet MYE, sier Benny.

For å lese artikkelen om Passat og A4 - klikk her

Ujevn kvalitet

- Noen er uenige med deg også?

- Ja, så klart! Noe annet hadde overrasket meg stort. Det er nå engang sånn at noen kan oppleve nesten null feil med en bil som andre bare har problemer med. Det som kjennetegner mange av "verstingene" på bruktmarkedet er at kvaliteten er veldig ujevn. Dermed får man også mange ulike erfaringer. Men de 20 bilene vi har valgt ut er i gjennomsnitt blant de som er mest trøblete å eie, sier Benny.

Hva så med bilene som leder akkurat nå - søstermodellene VW Passat og Audi A4? Her er et lite utdrag fra noen av de 51 kommentarene som er kommet til disse så langt:

Dette sier Broom-leserne

Jeg kjøpte en -99 A4 1,8 t for ca 6 mnd siden og har hatt alle problemene dere beskriver + enda noen til. Tragisk bil. Ble frarådet å kjøpe TDI, men jeg vet ikke jeg om det hadde vært verre. Uansett, dette er min første og siste Auda!

Forrige generasjon Passater/A4 før facelift'en er omtrent de svakeste bilene penger kan kjøpe deg. Glem franske og italienske biler fra samme periode, de er av god kvalitet sammenliknet med det gjengen fra Wolfsburg klarte å skru sammen for en 8-12 år siden, for dette var skandaløst dårlige biler.

og er man heldig så har man slurvet litt med oljeskiftene/kvalitet slik at motoren ryker på 120 tusen. Like greit det fordi topppakningen på disse motorene ryker jo gjerne på 150 tusen. Men interiøret på disse bilene er jo fint med innslag av krom og aluminium, og dette er vel det viktigste?

Det skal sies at kvaliteten på disse bilene er bedre fom 2002 og utover, men det at du ikke har opplevd noe krøll på disse bilene tror jeg kan tilskrives tilfeldigheter, godt vedlikehold og få kjørte km. Disse bilene er dårlig, men de virkelig slemme problemene starter etter 100 tusen km eller så.

som bilmann kan jeg si hold dere laaangt unna audi a4 med bensin motor og audi a6 1.8T bensin ikke kjøp di eldre en 2004 modell! mener også at a3 (1998) er en "møkkabil" !hehe,,samme er vell A6 Allroad !

Dette er stillingen akkurat nå

tabell-bruktbilene
tabell-bruktbilene

Og nå kan du gi din stemme - her er kandidatene:

3251671

Fikk du med deg denne? Dette er SUV-ene fra helvete

Kommentarer/innspill? Bruk kommentarfeltet under: