Ronny Nilsen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Ronny Nilsen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Hyller Andreas Thorkildsen

Sportssjef Ronny Nilsen hadde ingen problemer med å ta fram superlativene da Thorkildsen forsvarte EM-gullet sitt i spyd. - Han er tøff, og jeg kan ikke si annet enn at jeg er imponert over måten han vinner på.

Sportssjefen synes det var utrolig at Andreas Thorkildsen klarte å slå tilbake mot Matthias De Zordos superkasting to ganger etter hverandre, og siste gangen fikk han opp vinnerkastet på 88,32 meter.

- Jeg kan ikke innrømme annet enn at jeg var bekymret da tyskeren begynte å kaste så langt. Det ble en stor og veldig spennende konkurranse, for Tero Pitkämäki meldte seg også på i de to siste omgangene.

- Dette er kjempebra, og nå fikk vi medaljen vår også etter at mange har levert veldig gode prestasjoner her i Barcelona. Vi har sju plasseringer blant de åtte beste, men det er klart at medaljen til Andreas betyr enormt. Den er viktig for hele troppen, slo Nilsen fast overfor NTB.

- Thorkildsen leverer hver eneste gang, og det er helt unikt. Jeg skal like å se hvilken annen utøver i en annen idrett som klarer det. At Andreas tar medalje i hvert eneste mesterskap, er rett ut sagt fantastisk. Han er en stor konkurransemann, sa Nilsen som selv er gammel spydkaster med mesterskapserfaring.

Han slo også fast at den tryggheten Thorkildsen viste i EM-finalen lørdag var stor. (©NTB)