Samlet for «århundrets bryllup» i USA

Celebre gjester var lørdag samlet i den amerikanske småbyen Rhinebeck for å feire bryllupet til Chelsea Clinton. Politisperringer og flyforbud sørget for å holde journalistene langt unna vielsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Datteren av utenriksminister Hillary Clinton og eks-president Bill har etter beste evne forsøkt å holde også bryllupsforberedelsene hemmelige. Gjestelisten er ikke kjent, men det ryktes at både talkshow-dronningen Oprah Winfrey og stjerneregissør Steven Spielberg er blitt invitert.

Amerikanske tabloidaviser har erklært at det minst må være århundrets bryllup som er blitt lagt til Rhinebeck i delstaten New York. Selve vielsen skulle finne sted på en eiendom utenfor byen, og her var det innført flyforbud for å hindre paparazzi-fotografer i å ta bilder. Politiet stanset biler som forsøkte å nærme seg.

- Det er synd at det ikke er på TV. Dette burde vært sendt live slik som bryllupet til prinsesse Diana, sa Anne McConnell, som lørdag hadde benket seg i sentrum av Rhinebeck i et forsøk på å få et glimt av gjestene.

Hvem som skulle vie Chelsea Clinton og finansmannen Marc Mezvinsky, var også en hemmelighet. Siden bruden tilhører metodistkirken og Mezvinsky er jøde, ble det spekulert på om paret hadde hyret inn både prest og rabbi til å forrette under seremonien.

Det ryktes at prisen for festlighetene kan bli på opptil 30 millioner kroner. President Barack Obama har avslørt at han ikke har fått noen invitasjon, og spøkefullt forklart at antallet sikkerhetsvakter ville blitt i overkant høyt hvis han hadde deltatt på festen. (©NTB)