Mann (18) døde etter båtpåkjørsel i Mandal

Den 18-årige mannen som ble skadd i en båtpåkjørsel i Mandal 25. juli, er død, opplyste sykehuset lørdag. En 21-åring er siktet etter ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

18-åringen har ligget alvorlig skadd på Oslo universitetssykehus, Ullevål siden ulykken. Sykehuset opplyste lørdag at mannen døde av skadene.

Ulykken skjedde natt til søndag for en uke siden da sju ungdommer i en liten båt var på vei nedover Mandalselva. De var i ferd med å svinge inn til bredden ved utløpet da de ble påkjørt av en båt. Føreren av denne båten, en 21 år gammel mann, ble pågrepet søndag.

Båten 21-åringen kjørte, traff plastbåten midtskips og 18-åringen ble truffet av båten og falt over bord. Han ble funnet fastlåst i propellen da politiet kom til stedet. Den 21 år gamle båtføreren og passasjeren stakk av i båten etter kollisjonen.

Den 21 år gamle mannen som er siktet etter båtulykken, ble tirsdag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

21-åringen har erkjent at han førte båten, men han hevder han ikke ikke så båten med de sju ungdommene i.

– Han sier at han var så nær elvebredden at han trodde han hadde truffet stein, og at dette var årsaken til at han ikke snudde etter sammenstøtet, sa fungerende politistasjonssjef Jan Åge Tronstad ved Mandal politistasjon til fvn.no tirsdag. (©NTB)