Verste flommen i manns minne i Pakistan

Om lag 800 mennesker har mistet livet i den verste flommen i manns minne i Pakistan. Også deler av Kina og Afghanistan er hardt rammet av uvær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge FN er nesten en million pakistanere berørt av flommen, som særlig har rammet den nordvestlige delen av landet. TV-bilder viser folk som klamrer seg til hustakene sine, mens vannmassene strømmer gjennom landsbygatene. Noen forsøker å flykte barbeint gjennom flomvannet med barna sine på skuldrene.

Lokale myndigheter opplyser at 800 mennesker så langt har mistet livet. Men tallet kan stige siden store områder fortsatt er utilgjengelige og mer regn er ventet, melder BBC.

- Vi vil først vite omfanget av skadene etter at vannet har trukket seg tilbake og vi kan nå fram til de verst rammede byene, sier Mauel Bessler, en av lederne for FNs hjelpeinnsats i landet.

Helikoptre og båter er sendt til provinshovedstaden Peshawar for å redde mennesker som er isolert på grunn av katastrofen. Veier og jernbaner er ødelagt, og store områder med landbruksjord er vasket bort av vannmassene. I tillegg er vann- og strømforsyningen kuttet mange steder. (©NTB)