Richard Scudamore (Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH/AP)
Richard Scudamore (Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH/AP)

Fulham vil ha Premier Leagues mektigste fjernet

Fulham har dratt Premier League-styreformann Sir Dave Richards for retten fordi de mener han ødela Crouch-overgang.

Det er the Guardian kan avsløre at Fulham vil at Richards enten skal nektes involvering i overganger, eller eventuelt fjernes som styreformann i Premier League.

- Fulham ber retten ber retten om pålegge styreformannen fra å ta noen del i overganger, eller, alternativt, at retten fjerner styreformannen fra styret i Premier League, skrev Premier League-direktør Richard Scudamore i en e-post til alle medlemsklubbene tidligere i uken.

Mener han ødela Crouch-overgang
Grunnen til at Fulham har gått til et så drastisk skritt er Richards’ involvering da Peter Crouch valgte Tottenham på bekostning av Fulham i fjor sommer.

Ifølge Scudamores e-post, som the Guardian har fått tilgang til, benektes det ikke at Richards ble involvert. Der heter det at ligaen gjorde en undersøkelse om Richards hadde gjort noe galt.

- Den undersøkelsen viste at styreformannens handlinger ikke hadde vært skadelige for Fulham, og at det ikke var upassende for ham som styreformann å være behjelpelig i slike situasjoner når en klubb ber om det, skrev Scudamore.

Fulham bød 20 mill mer enn Tottenham
Den forklaringen var ikke god nok for Fulham, som 27. april tok saken til retten. Der fastholder de at det var Richards’ involvering som gjorde at Crouch droppet sin lovnad om å gå til Fulham for 110 millioner kroner, til fordel for en Tottenham-overgang verdt 20 millioner mindre.

Richards innrømmer å ha pratet med sin personlige venn, daværende Portsmouth-direktør Peter Storrie, men han nekter for å ha gitt Tottenham en fordel.

Richards mener Portsmouth, som da var hardt presset av skattemyndighetene, ønsket å få én stor utbetaling for Crouch.

Tottenham betalte 90 millioner kroner med én gang, og nå er det rettsapparatet som skal avgjøre hvordan det står seg til Fulhams bud på 110 millioner kroner.

Britisk fotballs mektigste
Skulle Fulham vinne saken vil det være et jordskjelv i engelsk fotball, for Sir Dave Richards er britisk fotballs kanskje aller mektigste mann.

I tillegg til å være styreformann i Premier League, noe han har vært siden 1999, er han viseformann i FA, og har i tillegg en rekke andre viktige verv.