Jaysuma Saidy Ndure (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Jaysuma Saidy Ndure (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Ndure mener gullvinneren ødela løpet hans i finalen

Ndure nøye seg med femteplass på 200 meter. Skylden legger han på vinneren Christoph Lemaitre.

Barcelona/Bergen (TV 2 Sporten): Jaysuma Saidy Ndure var sint og oppgitt etter 200 meter finalen i Barcelona i kveld. Jays mener franskmannen Lemaitre ødela gullsjansene ved å løpe alt for nære i svingen.

- Jeg måtte stoppe opp og da ble det umulig å komme tilbake, sier Ndure foran et samlet pressekorps. Christoph Lemaitre som vant var nær sagt som vanlig treg i svingen og Ndure kom tidlig opp på siden av franskemannen. Det ble skjebnesvangert for Jays.

- Jeg hadde håpet på å få en helt annen bane, nå ble det umulig for meg å vinne med en sånn sving, sier Jays før han fyrer av kveldens bombe.

Se reportasje øverst i artikkelen

- Jeg kunne kanskje tatt både sølv eller bronse men når jeg ikke kunne vinne ga jeg opp. Jeg kom hit for å hente hjem seieren, sier Ndure.

Ndure vil heller ikke høre snakk om at han trenger noen mental trening. Til tross for at han løp raskere i de innledende rundene på både på både 100 og 200 meter sammenlignet med finalen,

- Nei jeg trenger ikke det, det er ingen som skremmer meg i hele verden, fastslår Ndure.

Jaysuma Saidy Ndure hang godt med ut av svingen og lå helt i teten på fredagens 200 meter i EM. Alt lå an til medalje, men på de siste 50 meterne tapte Ndure flere plasser. Til slutt kom nordmannen i mål på 20,63.

Franske Christophe Lemaitre vant på tiden 20.37, ett hundredel foran britiske Christian Malcolm. Franske Martial Mbandjock tok tredjeplassen, mens britiske Marlon Devonish knep fjerdeplassen ett hundredel foran Ndure.

Ndure skuffet på 100-meteren, etter å ha levert sterke løp i forsøk og semifinale. Han ble bare nummer seks på den gjeve distansen, og ble liggende søvnløs natten etter og gruble over det dårlige løpet.

Jays har gambisk mor og norsk far og ble norsk statsborger i 2006.

(©NTB/TV 2 Sporten)