SKEPTISK TIL CITY: Didi Hamann refser Citys pengebruk. (Foto: ANDREW YATES/AFP)
SKEPTISK TIL CITY: Didi Hamann refser Citys pengebruk. (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Refser Citys vanvittige pengebruk

Manchester Citys får passet påskrevet av tidligere stjernespiller.

- Klart City-fansen vil ha stjernekjøp. Men store navn vinner deg ikke titler alene.

Etter at Manchester City fikk nye arabiske eiere, har klubben siklet etter flere av verdens beste fotballspillere - og allerede brukt millarder av kroner på spillerkjøp.

Dietmar Hamann har spilt over 60 landskamper for Tyskland og spilte for Manchester City fra 2006 til 2009.

Får kjeft av tidligere City-spiller
Tyskeren reagerer kraftig på Citys vanvittige pengebruk - og i et overraskende angrep på sin tidligere arbeidsgiver sier Hamann at klubben «aldri vil klare å kjøpe seg til seriegull».

- De burde ha blitt blant de fire beste på tabellen forrige sesong, men de klarte det ikke. Jeg tror heller ikke de klarer det kommende sesong, fordi Liverpool og Tottenham vil bli enda bedre, og Arsenal og Everton vil også være med å kjempe i toppen, sier Hamman til The Daily Mirror.

Og slår fast:

- Jeg ser ikke på City som en utfordrer til gullet. De må ha mer kontiunitet i klubben, og beholde flere av de spillerne de har allerede, mener han.

FORTID I CTY: Didi Hamann. (Foto: PHIL NOBLE/SCANPIX)
FORTID I CTY: Didi Hamann. (Foto: PHIL NOBLE/SCANPIX)

Bruker millarder på spillerkjøp
City har denne sesongen allerede kjøpt Yaya Toure, Jerome Boateng, David Silva og Aleksander Kolarov - og vil trolig i løpet av de nærmeste dagene sikre seg underskriften til Inter-stjernen Mario Balotelli. Dermed vil City ha brukt over én milliard kroner på spillerkjøp så langt i sommer.

I fjor sommer kjøpte klubben blant annet Joleon Lescott (220 millioner kroner), Kolo Toure (160 millioner), Emmanuel Adebayor (240 millioner), Gareth Barry (120 millioner) og Roque Santa Cruz (175 millioner).

Hamann har en oppfatning av at City kun kjøper spillere som har store navn.

- De må bruke lenger tid på å studere spillerne i forkant for å finne rett spillere. Fortsetter de å gjøre som nå, blir de aldri en klubb som kan utfordre Manchester United eller Chelsea, konkluderer tyskeren.

Mario Balotelli (Foto: Luca Bruno/AP)
Mario Balotelli (Foto: Luca Bruno/AP)

- Vinner ikke ligaen med store navn
Han er også skeptisk til Roberto Mancinis hyppige utskiftinger i troppen.

- De selger vel ti eller 15 spillere hver sesong, og om de fortsetter med det, så vil klubben bli stående på stedet hvil. Jeg er ikke enig i hvordan klubben driver for øyeblikket, mener han.

- Klart City-fansen vil ha stjernekjøp. Men store navn vinner deg ikke titler alene, sier han.

Hamann er for tiden spillende manager i MK Dons.