Fem menn varetektsfengslet i voldtektssak

Fire litauere og én tysker er i Oslo tingrett varetektsfengslet i to uker, siktet for å ha voldtatt en 20 år gammel jente.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til torsdag skal en 20 år gammel kvinne ha blitt voldtatt av flere menn på Oslo Fjordcamp. En tysker på 43 år og tre litauere på 21, 32 og 39 år ble pågrepet og siktet i saken. Fredag ble en femte mann, en 42 år gammel litauer, pågrepet og siktet.

Samtlige ble fredag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB.

Den 42 år gamle litaueren forklarte seg i avhør fredag. Som de fire øvrige siktede nekter også han straffskyld.

– Det var alkohol inne i bildet, og kvinnen var beruset og bevisstløs og kunne ikke motsette seg overgrepet, sier Kraby.

Samtlige nekter for å ha voldtatt kvinnen, men tre av de siktede hevder at den 20 år gamle kvinnen hadde sex med dem frivillig.

Voldtekten skal ha skjedd i et grøntområde på campingplassen. Kraby sier at politiet fremdeles jobber med å få klarhet i nøyaktig hva som skjedde på Oslo Fjordcamp natt til torsdag. Kvinnen skal ikke ha møtt de fem mennene i forkant av den angivelige voldtekten. (©NTB)