Færre melder seg arbeidsledige

Færre melder seg arbeidsledige hos Nav, men flere av dem som ble arbeidsledige under finanskrisen har problemer med å få seg arbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ferske tall fra Nav viser vekst blant dem som har vært arbeidsledige mellom ett og to år.

– Det betyr at en del av dem som ble ledige under finanskrisen har problemer med å finne seg arbeid, sier fungerende arbeids- og velferdsdirektør Hilde Olsen i Nav.

Antall arbeidsledige under ett er imidlertid sakte på vei ned. Fra forrige måned har antall ledige sunket med 803 personer, fra 89.961 til 89.158. Det utgjør en reduksjon på nesten en prosent, og er noe bedre enn det analytikere i Nordea hadde forventet.

– Dagens tall viser at arbeidsledigheten er sakte nedadgående, sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea.

Ifølge Navs statistikk utlyses det nå flere jobber enn på samme tid i fjor. Antall utlyste stillinger har økt med 3 prosent, og er størst innen ingeniør- og IKT-fag.

Ti fylker har hatt en reduksjon i antall ledige i løpet av året. Reduksjonen har vært sterkest i Oppland med 13 prosent, mens ledigheten har økt mest i Sogn og Fjordane, med 16 prosent.

For første gang siden finanskrisen slo til i 2008, har arbeidsledigheten blant menn nå gått ned i løpet av en tolvmånedersperiode, med 2 prosent til 45.600. For kvinner har antall ledige økt med 5 prosent i løpet av det siste året, til 32.600 ledige. (©NTB)