Ignacio «Nacho» Coronel. (Foto: ELIANA APONTE/Reuters)
Ignacio «Nacho» Coronel. (Foto: ELIANA APONTE/Reuters)

Ledende narkobaron drept i Mexico

En av de viktigste narkotikabaronene i Mexico, Ignacio Coronel Villareal, ble torsdag drept i en skuddveksling med mexicanske militære.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slaget mot narkokartellene er årets første betydelige seier i år for president Felipe Calderón og hans krig mot narkotikakartellene.

En av «iskongens» menn

Coronel, som går under navnet Nacho, var en av toppsjefene i Sinaloa-kartellet som ledes av Joaquín Guzmán, populært kalt El Chapo (den kortvokste). Han ble kalt iskongen på grunn av sin enorme handel med metamfetamin.

Les også: Åtte drept i narkosmuglerjakt i Mexico

Coronel var etterlyst i Mexico og siktet i Texas for innførsel av tonnevis av narkotika til USA og Europa siden 90-tallet. USA utlovet en belønning på 5 millioner dollar til den som bidro til at han ble tatt.

26.000 døde siden 2006

Avisa Reforma skriver at Coronel ble drept av militære da han motsatte seg å bli arrestert under et raid i den velstående bydelen Zapopán i Guadalajara. De militære bekreftet på en pressekonferanse at Coronel er død.

Les også: 38 funnet drept i Mexico

Den blodige krigen mellom narkokartellene og mot mexicanske myndigheter har kostet 26.000 mennesker livet i Mexico siden 2006. (©NTB)