En føderal domstol blokkerte de mest omstridte delene av loven bare timer før den skulle tre i kraft torsdag. (Foto: MIKE SEGAR/Reuters)
En føderal domstol blokkerte de mest omstridte delene av loven bare timer før den skulle tre i kraft torsdag. (Foto: MIKE SEGAR/Reuters)

Arizona anker blokkeringen av innvandringslov

Delstatsmyndighetene i Arizona har anket avgjørelsen fra den føderale dommeren som natt til torsdag blokkerte deler av den omstridte innvandringsloven fra å tre i kraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Advokatene som representerer Arizona og delstatens republikanske guvernør Jan Brewer, har bedt ankedomstolen om å oppheve det midlertidige påbudet om å endre deler av loven, sa guvernørens talsmann torsdag kveld.

I siste øyeblikk

En føderal domstol blokkerte de mest omstridte delene av loven bare timer før den skulle tre i kraft torsdag. Om anken når fram, kan blokkeringen oppheves.

Dommer Susan Bolton ga natt til torsdag president Barack Obama medhold i at innvandringspolitikk er et føderalt saksområde.

Vil gå helt til høyesterett

– Å tillate at politiet gjennom loven pålegges å undersøke immigrantstatusen til pågrepne personer, vil begrense friheten til folk som har lovlig opphold, mens statusen deres sjekkes, begrunnet Bolton sin kjennelse med.

Guvernør Brewer, som undertegnet loven i april, sa at hun vil gå helt til høyesterett i Washington med saken om nødvendig. (©NTB)