Spydkasteren Andreas Thorkildsen (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
Spydkasteren Andreas Thorkildsen (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)

Andreas Thorkildsen bruker gamle rekorder som motivasjon

Spydesset vil ha gull og kaste langt.

Barcelona (TV 2 Sporten): Andreas Thorkildsen er en av EMs aller største forhåndsfavoritter. Spydstjernen gleder seg til å komme igang med kvalifiseringen i morgen.

- EM eller mesterskap er morsomt, det er en egen spenning og nervøsitet. Jeg liker det, sier Andreas Thorkildsen til TV 2 Sporten.

Spydesset er regjerende OL-, VM- og europamester, og selv om han hevder at tanken på gull fortsatt er like pirrende, har trener Åsmund Martinsen dratt frem historiebøkene for å få full tenning hos eleven.

- Ja vi har snakket litt om mesterskapsrekorden og banerekorden, den hadde det vært gøy om Andreas kunne ta. Vi bruker det som motivasjon, det er greit å ha noe i forberedelsene som fokuserer på prestasjonen, sier Åsmund Martinsen.

Andreas bekrefter selv at mesterskapsrekorden, som tilhører Steve Backley på 89,72 fra Budapest i 1998, er noe han definitivt har lyst på.

- Det hadde vært morsomt å kaste de lengdene på lørdag. Blir det greie forhold så vet jeg at jeg har lengden inne, sier Thorkildsen,

Konkurentene har sålant i år vært statister, med unntak av et feilskjær under lag-EM i Bergen. Men da var det en halvskadet Thorkildsen som var i aksjon, og selv om kroppen nå kjennes ut som den er på topp er en eventuell skade det eneste som bekymrer nordmannen.

- Jeg har en utfordring. Det er at det er kvalifisering fredag og finale allerede dagen etter. Det er en ekstra belastning for kroppen. Men jeg håper det skal gå mest mulig smertefritt, sier Thorkildsen som håper et kast i morgendagens kvalifisering vil være mer en nok.