Petter Myhre (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Petter Myhre (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

- Stabæk Support går langt over streken

TV 2-ekspert Petter Myhre føyer seg inn i rekken av kritikere av Stabæk-fansen.

Stabæk-fansen krever at Jan Jönsson må, etter at svensken ble klar for Rosenborg fra og med 1. januar 2010.

LES OGSÅ: - Tullete av Stabæk-fansen

- At supporterne skal ha noen påvirkning på Stabæk-ledelsens beslutninger, er å gå langt over streken. Det er viktig at Stabæk gjør som de har gjort, og avkrefter at dette ikke er noe de i klubben står for.

TV 2 Sportens fotballekspert Petter Myhre mener Stabæk-fansen har helt feil oppfatning.

- Jeg mener at det er helt feil av supporterne å gå ut sånn etter måten Jan Jönsson har ledet laget på de seks årene han har vært i klubben. Jeg forstår frustrasjonen til Janne. For litt av problemet, eller utfordringen, er at alle supportere har en talsmann. Og de taler for alle. Men jeg er helt overbevist om at det er mange av supporterne som ikke er enig i utspillet fra ledelsen i Stabæk Support, sier han til TV 2 Sporten.

- Tenker med hjertet
Myhre er sikker på at Jönsson vil gjøre en god for Stabæk ut kontraktstiden.

- Jeg er overbevist om at det er mange som støtter Jönsson 100%, og tenker på bidraget han har gitt klubben. Som Ingebrigt Steen Jensen sa i går: en del supportere tenker med hjertet hele tiden, lever i nuet, og er opptatt av sin klubb. Og det er selvfølgelig noe av sjarmen. Men at supporterne skal ha noen påvirkning på Stabæk-ledelsens beslutninger, er å gå langt over streken. Det er viktig at Stabæk gjør som de har gjort, og avkrefter at dette ikke er noe de i klubben står for, konkluderer han.

Jan Jönsson uttalte på TV 2 Sporten at han blir lei av fansens utspill.

Det skjønner Myhre godt.

- Jeg skjønner at Jönsson er lei seg. Jeg tipper Janne har hatt en fantastisk tid i Stabæk, og at Stabæk har hatt en fantastikk tid med Janne. Men han hadde nok håpet at det ble en annen avskjed enn at folk reagerer med sinne. Jeg tror han hadde håpet å bli bedre forstått enn det han har blitt, og det har han virkelig fortjent også. Men folk tenker mer med hjertet enn med huet, og sånn er det ofte i supporterklubber, mener han.

Petter
  Myhre (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Petter Myhre (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

- Alle er ikke enige
Myhre håper Jönsson skjønner at ikke alle Stabæk-fans krever at han må gå umiddelbart.

- Jeg håper Janne ser at det ikke er hele supportergjengens oppfattning. Som jeg har fått det med meg har han vært åpen og ærlig hele tiden. Han har gitt Stabæk gode muligheter til å skaffe en ersatter. Og han var tidlig ute. Jeg synes han har opptråd som en hedersmann. Og jeg forstår frustrasjonen. Det er aldri gøy å bli rakket ned på. Men det er noe av utfordringen ved å være fotballtrener. Man er helt det ene øyeblikket og taper i det andre øyeblikket.