Utsetter bjørnejakt i Snåsa til fredag morgen

Jakten på den skadeskutte Snåsa-bjørnen i Nord-Trøndelag ble torsdag hindret av varmen. Jegerne vil gjøre et nytt forsøk fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er forbudt for folk å ferdes i området. Politimesteren i Nord-Trøndelag utstedte torsdag ferdselsforbudet i et område på 10 kvadratkilometer ved Roktdalen. Bjørnen, som ble skadeskutt natt til torsdag, kan være farlig for fotgjengere i området.

– Vi tar utgangspunkt i at en såret bjørn er farlig for mennesker. Derfor så vi oss nødt til å ta denne avgjørelsen for å sikre folks trygghet. Jeg presiserer at det er for fotgjengere det er ferdselsforbud, ikke for biltrafikk, sier lensmann Arnstein Wagnild i Snåsa til NTB.

Statens naturoppsyn (SNO) ledet letingen etter den skadeskutte bjørnen torsdag. Ved 15-tiden på ettermiddagen så jegerne seg imidlertid nødt til å ta en pause. Årsaken var varmen.

Seniorrådgiver Lars Bendik Austmo i SNO opplyste sent torsdag kveld at jakten vil gjenopptas klokken 7 fredag morgen. Planen var først å jakte gjennom natten, men SNO valgte å prioritere viktigheten av å starte med friske og uthvilte mannskaper og hunder.

SNO fant torsdag blodspor som gjør at de er sikre på at bjørnen befinner seg innenfor området det nå er ulovlig å ferdes i. Håpet er at bjørnen setter nye spor i løpet av natten. (©NTB)