Utsetter bjørnejakt i Snåsa til fredag morgen

Jakten på den skadeskutte Snåsa-bjørnen i Nord-Trøndelag ble torsdag hindret av varmen. Jegerne vil gjøre et nytt forsøk fredag morgen.

Det er forbudt for folk å ferdes i området. Politimesteren i Nord-Trøndelag utstedte torsdag ferdselsforbudet i et område på 10 kvadratkilometer ved Roktdalen. Bjørnen, som ble skadeskutt natt til torsdag, kan være farlig for fotgjengere i området.

– Vi tar utgangspunkt i at en såret bjørn er farlig for mennesker. Derfor så vi oss nødt til å ta denne avgjørelsen for å sikre folks trygghet. Jeg presiserer at det er for fotgjengere det er ferdselsforbud, ikke for biltrafikk, sier lensmann Arnstein Wagnild i Snåsa til NTB.

Statens naturoppsyn (SNO) ledet letingen etter den skadeskutte bjørnen torsdag. Ved 15-tiden på ettermiddagen så jegerne seg imidlertid nødt til å ta en pause. Årsaken var varmen.

Seniorrådgiver Lars Bendik Austmo i SNO opplyste sent torsdag kveld at jakten vil gjenopptas klokken 7 fredag morgen. Planen var først å jakte gjennom natten, men SNO valgte å prioritere viktigheten av å starte med friske og uthvilte mannskaper og hunder.

SNO fant torsdag blodspor som gjør at de er sikre på at bjørnen befinner seg innenfor området det nå er ulovlig å ferdes i. Håpet er at bjørnen setter nye spor i løpet av natten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2