Trond Nymark  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Trond Nymark (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Nymark lar seg ikke påvirke av Tysse-saken

Trond Nymark nekter å la dopingsaken til Erik Tysse forstyrre.

Trond Nymark er Norges håp under 50 kilometeren i kappgang i europamesterskapet. Men det har ikke vært lett for Nymark å kun fokusere på det sportslige. Spørsmålene om dopingsaken til Erik Tysse har haglet under forberedelsene.

- Jeg kan ikke tillate meg til å la det påvirke. Det er synd for norsk idrett om han har gjort det, men saken er under etterforskning og inntil dom foreligger er Erik uskyldig.

- Føler du deg selv mistenkeliggjort?

- Nei, jeg gjør vel egentlig ikke det. Folk får uansett tro hva de vil. Jeg bryr meg ikke om verken Facebook eller sånne ting, så jeg får det ikke med meg likevel, sier Trond Nymark til TV2 Sporten

Usikker på formen
I fjor vant han sølvmedalje på den samme distansen under VM som ble arrangert i Berlin. Nymark usikker på om han klarer å gjenta prestasjonen.

- Jeg har hatt flere dager uten trening det siste året enn det jeg har hatt fra jeg var seks år og frem til i fjor. Min styrke har alltid vært mye mengdetrening og det jeg går jevnt fra start til mål, sukker Nymark.

Kappgjengeren er likevel offensiv i topplokket før kraftanstrengelsen i Barcelona.

- Formen er sannsynligvis bra. Jeg har hatt en låsning i ryggen den siste tiden, men det er ikke sikkert at det trenger å bety noe. Det viktigste er at jeg ikke kjenner etter og tenker konsekvenser under løpet. Går det bra vet jeg jo at jeg er god nok, avslutter Nymark.