Liverød (Foto: TV 2/)
Liverød (Foto: TV 2/)
Diego Maradona trøster Lionel Messi (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
Diego Maradona trøster Lionel Messi (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)

Liverød: - Forvent utblåsning fra Maradona

Terje Liverød mener Diego Maradona vil komme med sin versjon av det politiske spillet omkring avgangen hans som landslagssjef.

Fotballagenten er venn med Maradona og en av de som kjenner argentinsk fotball best her i landet.

LES OGSÅ: Maradona slutter som landslagssjef.

Fornærmet presidenten

Liverød er klokkeklar på at det er politiske årsaker til at legenden nå slutter som Argentina-sjef.

- Argentinske fotballklubber er pengelens, og president Cristina Fernández de Kirchner kjøpte seg i fjor popularitet ved å sikre seg rettighetene til argentinsk fotball på statlig tv. Det reddet flere klubber som lå med brukket økonomisk rygg, forklarer Liverød til TV 2 Sporten.

- Kirchners stjerne i Argentina er dalende, og hun håpet på positiv omtale ved å invitere Diego og fotografer til presidentpalasset sitt i etterkant av VM. Da han nektet å stille, hvert fall uten hele støtteapparatet sitt, ble hun meget fornærmet, sier Liverød.

Politisk press

At Maradona valgte en noe nonchalant holdning til presidentens henvendelser - legenden skjønte ikke hva som skulle feires etter den pinlige VM-exiten - skal ha gjort Kirchner rasende.

Like etter møtte han derimot Venezuelas president Hugo Chávez, og situasjoen forverret seg. Derfor la hun press på fotballpresident Julio Grondona for å finne en måte å presse ut Maradona av sjefsstolen, forteller Liverød.

- Grondona var i utgangspunktet for å beholde Diego. Men da forbundet, i følge mine kilder, ble politisk presset til å nekte han å fortsette med støtteapparatet sitt, ble situasjonen uholdbar, forklarer han.

- Hvorfor er det så viktig for Maradona å ha med seg sitt eget støtteapparat?

- Det er ikke snakk om flere enn tre-fire stykker tror jeg, hvor Alejandro Mancuso er den viktigste. Det er ikke uvanlig at trenere vil ha med seg sitt apparat, sier Liverød.

- Så når den offisielle talsmannen sier at det er krangel om støtteapparatet som er grunnen til avgangen, lyver de?

- Formelt sett er det feil, og praksis sett er det hvert fall feil, sier Liverød. Her er det snakk om politisk press fra høyeste hold.

Kritikk i hjemlandet

Under VM i Sør-Afrika ble Maradona elsket over en hel verden for sitt engasjement og nære, fysiske forhold til spillerne. I hjemlandet har derimot kritikken haglet mot 49-åringen, særlig i forkant av mesterskapet.

- Hva med de fotballfaglige årsakene til avgangen, han har fått mye kritikk i hjemlig media?

- Det er en annen diskusjon om han er egnet som landslagssjef. Det kan man mene mye om, men det er ikke sportslige årsaker til at han må gå nå, sier Liverød.

- Hva nå med framtida til Maradona?

- Nei du veit, nå er Diego sur og da kan han finne på å si hva som helst. Så alt kan skje i media framover, det kan komme mye rart fra den kanten, sier agenten.