Øyvind Alsaker (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Øyvind Alsaker (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Alsaker: - Som om Fergie skulle overtatt Liverpool

Øyvind Alsaker skjønner at Stabæk-supporterne reiser spørsmålet om Jan Jönssons rolle i Telenor Arena i høst.

Trykket på Jan Jönsson har vært enormt etter mandagens offentliggjøring av Fotball-Norges dårligst bevarte hemmelighet: Svensken overtar roret på Lerkendal fra 1. januar 2011.

LES OGSÅ: Krever Jönssons avgang nå

TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker har forståelse for Stabæk Supports reaksjon på overgangen til Tippeliga-rivalen.

- Tenk deg konsekvensene i England dersom Alex Ferguson halvveis ut i sesongen kunngjør at han skal overta Liverpool etter sesongslutt, sier Alsaker.

- Det er meget forståelig at dette spørsmålet reises, sier den erfarne kommentatoren, men han presiserer at det ikke er snakk om kritikk av Stabæk.

- Jeg tviler ikke på at Jönsson og Stabæk som klubb har de beste intensjoner for høsten, og at Janne er svært fokusert på å gjøre en god jobb ut sesongen. Men problemet blir det øyeblikket folk stiller spørsmålstegn ved din integritet, din ærgjerrighet, din lojalitet. Da har Stabæk og Jönsson et problem, mener Alsaker.

LES OGSÅ: Ingebrigt forstår kritikken

- Gikk fint med Hamrén

I svenskens nye klubb Rosenborg var Erik Hamrén i en liknende situasjon da han signerte som Sveriges nye landslagssjef. Alsaker mener likevel at den situasjonen skiller seg på ett punkt.

- Det gikk greit med Hamrén, han og klubben var flinke til å legge lokk på det.

- Men da var det snakk om første halvdel av sesongen, ikke den siste. Utover høsten skal man planlegge neste sesong, forhandle med spillere osv. Den biten er ikke så viktig i vårmånedene, og det er forståelig at supporterne reagerer, sier Alsaker.

LES OGSÅ: - RBK taklet trenerspørsmålet bra

- I tillegg spiller det vel inn at Jönsson skal til en konkurrent?

- Klart det. Og det kan ikke Stabæk-ledelsen lukke øynene for. At supporterne er såpass lite fortrolige med situasjonen er et problem for alle i Stabæk, svarer Alsaker.

Se reportasje i videovinduet øverst i artikkelen.