Åtte naboer siktet for overgrep i Nord-Østerdal

Siktet for seksuelle overgrep mot flere barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har video- og bildebevis i saken, etter at flere av de siktede selv skal ha filmet og fotografert overgrepene.

Siktelsene omfatter seksuelle overgrep mot fire barn, derav et søskenpar, under 14 år, ifølge Aftenposten.no.

Omfattende bevismateriale

Politiet mener å ha sikret seg omfattende bevismateriale som var lagret på de siktedes datamaskiner.

Moren til søskenparet har sittet i varetekt siden april, og er siktet for annen seksuell omgang med barn under 14 år. Hennes tidligere samboer ble pågrepet i november i fjor og er siktet for å ha voldtatt sin stedatter. Samme mann fikk på 1990-tallet en betinget dom for seksuelt misbruk av hans daværende samboers barn i en nabokommune.

En siktet er død

Sju andre menn er siktet for å ha filmet og tatt bilder av overgrepene eller å ha utført seksuelle handlinger mens barna ble tvunget til å se på. Én av sakene henlegges fordi den siktede nå er død, opplyser politiet.

Ifølge politiet kommer de siktede fra åtte ulike husstander i samme bygd i Nord-Østerdal i Hedmark.

Spesielt omsorgsbehov

Ett av barna har i dag spesielle omsorgsbehov, og det vil bli et tema i retten om dette skyldes overgrepene, eller om hun alt var utviklingshemmet før disse startet, opplyser søskenparets bistandsadvokat.

Saken kommer trolig tidligst for retten i november, ifølge sorenskriver Ragnar Thoresen på Tynset. Advokaten til den siktede stefaren sier hans klient nekter straffskyld, mens advokaten til den siktede kvinnen opplyser at hans klient ikke avviser at det har foregått overgrep. (©NTB)