Det blir livlig på Råsunda også i kveld, og vi satser på at poengene blir igjen i hovedstaden (Foto: GUNNAR SEIJBOLD/AP)
Det blir livlig på Råsunda også i kveld, og vi satser på at poengene blir igjen i hovedstaden (Foto: GUNNAR SEIJBOLD/AP)

RBK stoler på at AIK har kontroll på fansen

Svenskene garanterer sikkerheten på stadion i kveldens mesterligakvalik.

Følg AIK - Rosenborg minutt for minutt i vårt livesenter fra kl. 20.45.

Stockholm (TV 2 Sporten): - Det kommer til å være sikkert, sier AIKs sportssjef Jens Andersson til TV 2 Sporten foran kveldens kamp.

«Det är dags för alla AIK-supportrar att tända till ordentligt och ge de norska sälmördarna ett välkomnande de sent ska glömma!» er ifølge Adressa ordlyden i invitasjonen fra AIKs casualgruppering «Firman boys» før kveldens kamp i Stockholm.

Det skremmer ikke Rosenborg, som har ca 200 supportere på egen seksjon på stadion i kveld.

- Vi tar alle forholdsregler når vi vet det er mye supportere og når vi i tillegg vet de har trøbbel med noen, men vi føler oss veldig trygg på sikkerheten, sier arrangementssjef i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug.

Hun har tidligere omtalt neste ukes returkamp i Trondheim som høyrisikokamp, men forteller at klubben ikke har gjort store ekstratiltak på sikkerhetssiden her i Stockholm.

- Politiet fra Trondeim er med for å bli kjent med rutiner ettersom AIK har noen beryktede fans, men det er snakk om noen få.

Råsunda er kjent som en heksegryte med mye trykk, hjemmelaget håper og tror det er blir av den positive sorten i kveld.

- Det er lenge siden det hendte noe inne på arenaene i Sverige generelt og også her på Råsunda. Vi håper på støtten deres, det er det sentrale, slår sportssjef Andersson fast.