Gro Hammerseng  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Gro Hammerseng (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Hammerseng klar for kapteinsbindet

Gro Hammerseng er endelig skadefri og klar for sin første landskamp etter comebacket.

Håndballdronningen ga seg etter OL, men spilte også Marit Breiviks siste kamp mot Frankrike i mars 2009. Mot Sverige på lørdag er hun endelig tilbake på banen for Norge.

- Hun er en god håndballspiller og en viktig spiller både på og utenfor banen,så jeg er veldig fornøyd med å ha henne tilbake, skryter Karoline Dyhre Breivang av lagvenninnen.

- Jeg blir helt flau, jeg. Men det er godt å være tilbake, jeg har savnet jentene, sier Gro Hammerseng til TV 2 Sporten.

Skadefri Hammerseng

Hun har slitt mye med skader og ga seg på landslaget på grunn av en sliten kropp. Men det har gått mye bedre i det siste.

- Jeg har jo selvfølgelig noen småskavanker, men det er ikke noe å snakke om. I det store og det hele har det vært en bra periode, så det var riktig for meg å ta en periode fra landslaget, fortsetter hun.

- Gro er voldsomt motivert og i bra slag. Og det er en spillertype ethvert lag og trener liker å ha med seg, sier Thorir Hergeirsson.

Bestemmer kaptein snart

Og snart skal landslagssjefen bestemme om hun får kapteinsbindet tilbake.

- Det er naturlig å bestemme nå når høsten kommer, sier Hergeirsson.

- Jeg er klar jeg, så er det opp til dem hva de gjør, sier Hammerseng.

Nå gleder hun seg mest av alt til å spille landskamp igjen.

- Landskamp er alltid spesielt, så jeg gleder meg. Det blir nok litt sommerhåndball, men vi skal gjøre alt for å slå svenskene, sier hun.