Ikke mistanke om innsidehandel med Hjellegjerde

Oslo Børs har ikke mistanke om innsidehandel med aksjen til den konkurstruede møbelprodusenten Hjellegjerde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble aksjen omsatt til mer enn sju ganger den kursen som lå til grunn for emisjonen som aksjonærene forkastet tidligere i uken. Fredag forfaller et lån til DnB NOR på 20 millioner kroner, penger selskapet ikke kan legge på bordet.

– Så lenge det ikke foreligger indikasjoner på innsidehandel, handles det som normalt med denne aksjen. Markedet er kjent med at selskapet sliter, men det er like fullt markedet som bestemmer prisen, sier kommunikasjonssjef Guro Steine til NTB.

Det er ikke usannsynlig at det jobbes i kulissene med å få til en løsning for Hjellegjerde, og at det er denne troen som holder markedsprisen oppe. Onsdag ettermiddag var kursen på 36-37 øre per aksje, mens den nedstemte emisjonen la til grunn en pris på 5 øre aksjen.

Oslo Børs overvåker Hjellegjerde som alle andre børsnoterte selskaper. Børsens hovedanliggende er at investorer skal ta såkalte opplyste beslutninger, det vil si at alle aktører i markedet skal ha tilgang til den samme informasjonen. Hvis noen vet mer enn andre, er det grunnlag for mistanke om innsidehandel, noe som er ulovlig.

Steine understreker at selskapene også har en opplysningsplikt overfor Børsen og dem som kjøper og selger. (©NTB)