Åsne Seierstad anker – og saksøkes igjen

Samme dag som Åsne Seierstad og Cappelen Damm anker erstatningsdommen i bokhandlersaken, saksøkes de på nytt av seks nye medlemmer av Rais-familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble onsdag klart at forfatter Åsne Seierstad og forlaget Cappelen Damm anker erstatningsdommen på 125.000 kroner fra Oslo tingrett i saken mot bokhandler Shah Mohammad Rais andre kone, Suraia Rais.

Seierstad og forlaget frykter at dommen, som falt i slutten av forrige uke, kan føre til trangere rammer innen dokumentarjournalistikk i bokform dersom den blir stående, og ønsker å videreføre saken i lagmannsretten.

Det kan imidlertid se ut som om Seierstad må forbedere seg på flere runder også i tingretten. Onsdag gikk nemlig ytterligere seks medlemmer i Rais-familien til søksmål mot henne og forlaget.

I et prosesskriv som er oversendt Oslo tingrett fra familien Rais' advokat Per Danielsen onsdag, gjøres det klart at seks nye familiemedlemmer fremsetter selvstendige krav. Prosessen mot seks nye rettssaker er dermed i gang.

Familien Shah føler seg krenket av innhold i boken «Bokhandleren i Kabul» som Åsne Seierstad utga i 2002 etter et flere måneder langt opphold hos familien i Afghanistan. (©NTB)