VENTET FORGJEVES: Flere hundre slektninger av passasjerene ombord på flyet som styrtet i Islamabad onsdag, ventet forgjeves på flyplasser og sykehus. Dette er den verste katastrofen i pakistansk luftfartshistorie. (Foto: PHOTO/ Asif HASSAN)
VENTET FORGJEVES: Flere hundre slektninger av passasjerene ombord på flyet som styrtet i Islamabad onsdag, ventet forgjeves på flyplasser og sykehus. Dette er den verste katastrofen i pakistansk luftfartshistorie. (Foto: PHOTO/ Asif HASSAN)
REDNINGSPERSONELL: Forsøker å frakte ut døde og skadede etter en flystyrt i Islamabad onsdag.  (Foto:  REUTERS/Faisal Mahmood)
REDNINGSPERSONELL: Forsøker å frakte ut døde og skadede etter en flystyrt i Islamabad onsdag. (Foto: REUTERS/Faisal Mahmood)

Sorgens dag i Pakistan: Alle 152 omkom i flystyrt

Et fly på vei fra Karachi til Islamabad styrtet onsdag morgen i en fjellside i Pakistans hovedstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et Airbus a321 med 152 personer ombord styrtet likefør klokken 06. norsk tid i nasjonalparken Margalla Hills i Islamabad, Pakistan.

Imtiaz Elahi, talsmann for de pakistanske styresmaktene, opplyser nå at det ikke er funnet noen overlevende etter styrten, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Nasjonal sørgedag

Statsminister Yousuf Raza Gilani og resten av regjeringen uttrykker stor sorg over den tragiske ulykken onsdag morgen, melder NTB.

– Dette er en tragedie, det er virkelig en stor tragedie, sier innenriksminister Rehman Malik.

REDNINGSAKSJON: Et helikoter flyr over ulykkesstedet op let etter overlevende. (Foto:  REUTERS/Stringer )
REDNINGSAKSJON: Et helikoter flyr over ulykkesstedet op let etter overlevende. (Foto: REUTERS/Stringer )

– Pakistan har erklært denne dagen som nasjonal sørgedag. I tillegg har statsministeren utsatt et regjeringsmøte i kjølvannet av den tragiske ulykken, står det i en uttalelse fra statsministerens kontor.

Dette er den verste luftfartskatastrofen i pakistansk historie.

Full forvirring

Det hersket lenge full forvirring rundt hvorvidt noen hadde overlevd styrten. Malik opplyste på et tidspunkt at de hadde funnet fem overlevende som alle var fraktet til sykehus i Islamabad, men dette ble sendere avkreftet.

Også rapporterne fra letemannskaper og journalister har vært sprikende. Det ble rapportert om at gråtende personer var observert på ulykkesstedet. Også dette viser seg å være feil.

– Vi fant ingen overlevende. Vi ropte om noen var i live, men fikk ikke noe svar, sier Arshad Javed i redningstjenesten, ifølge NTB.

Ventet på fire slektninger

I mellomtiden ventet de pårørende på sykehus og flyplasser hvor de etter eget sigende fikk heller mangelfull informasjon om hva som foregikk.

Zulfikar Ghazi ventet på fire slektninger som skulle komme å besøke ham i Islamabad.

– Vi vet ikke hvem som har overlevd eller hvem som omkom, sier Zulfikar Ghazi som ventet fire slektninger som skulle på besøk til ham i Islamabad.

– Vi er i sjokk, men får ingen støtte her på flyplassen, mente han.

Dårlig vær kan være årsaken

Dårlig vær blir foreløpig regnet som en sannsynlig årsak til flystyrten. En talsmann for myndighetene forteller at de foreløpig ikke vet hva som er grunnen til ulykken, men at flyet mistet kontakten med konrolltårnet ved innflyvningen til flyplassen i Islamabad.

– Flyet gjorde klart for landing på Islamabad lufthavn da det mistet kontakten med kontrolltårnet. Senere fikk vi vite at det hadde styrtet, sier Pervez George fra Pakistans sivile flymyndigheter til Reuters.

Ifølge ARY News fikk flyet beskjed om å sirkle i luftrommet på grunn av trafikk på flyplassen, men at den dårlige sikten så førte til at flyet mistet kontroll.

Her kan du se video fra pakistansk TVs dekning av ulykken!

443251