Knuste gravstøtter synlig på byggeplass

Med navn og dødsdato synlig ligger gravstøtter knust på en byggeplass på Holmlia i Oslo. Verken Oslo kommune eller entreprenøren vet hvordan det har skjedd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Holmlia bygges det ny bru, og det er ved denne forbipasserende kan se de knuste gravstøttene ligge mellom annen fyllmasse, skriver Dagbladet.

Lesbare

Per Øystein Feet (36) sperret øynene opp da han syklet hjem etter en handletur på Holmlia.

– Der lå det gravsteiner, knekt i store biter. Både navn og dødsdato var fullt synlige, forteller Feet til VG Nett.

Verken PA Entreprenør som utfører arbeidene på stedet, gravferdsetaten eller samferdselsetaten kan si hvordan dette har skjedd.

– Nå tror jeg du fleiper med meg. Du må ringe Samferdselsetaten om dette, sier Tone Bakken, som er prosjektleder for PA Entreprenør som har oppdraget på Holmlia.

Uklar årsak

Daglig leder Per-Christian Asakskogen i PA spør seg om steinene kan ha blitt gravd opp på stedet.

– Dette er helt uakseptabelt. Slikt skal ikke forekomme, og jeg skjønner ikke hvor gravstøttene kan komme fra. Vi ville aldri bevisst valgt en slik løsning. Vi må ta kontakt med Gravferdsetaten for å få klarhet i hva som kan ha skjedd, sier Willy Zakariassen i Samferdselsetaten.

– Vi har nøye prosedyrer for hvordan gravstøtter skal behandles etter at de er tatt bort fra kirkegården. Gamle gravstøtter skal destrueres helt, så vi sender dem til et pukkverk for knusing. Jeg skjønner ikke hvor de har fått tak i disse gravsteinene, sier Jan Taraldsen ved Gravferdsetaten i Oslo. (©NTB)