Flertall av bondelagsledere ikke enige i kongehuskritikk

Bare tre av fylkeslederne i Norsk Bondelag mener kritikken nestleder Brita Skallerud rettet mot kongehuset etter nedleggelsen på Skaugum, er berettiget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag solgte kongefamilien unna buskapen på Skaugum, etter at de etter lang tids leting ikke fant noen til å ta over gårdsdriften.

2. nestleder i Norges Bondelag, Brita Skallerud, kritiserte beslutningen, men et stort flertall av fylkeslagslederne i Bondelaget mener kritikken heller burde vært rettet mot regjeringen.

- Bondelaget har skrevet under på de fleste av jordbruksavtalene her i landet, og da har vi et medansvar for rammebetingelsene Kronprinsparet driver under. Hvis de ikke finner det økonomisk forsvarlig, så er det først og fremst et sterkt signal om at rammebetingelsene er for dårlige, sier fylkeslagsleder Lars Morten Rosmo i Sør-Trøndelag.

Bare tre av fylkeslederne avisa har snakket med, mener Skalleruds kritikk hadde riktig mottaker. De er imidlertid alle enige om at nedleggelse av gårdsdriften bør bli en tankevekker for regjeringen, selv om gården hadde ekstra utfordringer i og med at kronprinsparet baserte seg på leid hjelp istedenfor å melke kuene selv.

- Når driften legges ned på en gård med så sterk symbolverdi, er det et sykdomstegn. Det sier noe om lønnssituasjonen vår, sier fylkeslagsleder Einar Myki i Hedmark. (©NTB)