Alexander Dale Oen (Foto: REMY DE LA MAUVINIERE/Ap)
Alexander Dale Oen (Foto: REMY DE LA MAUVINIERE/Ap)

Dale Oen tror på EM-suksess

Alexander Dale Oen er ikke stresset før langbane-EM. Men landslagstreneren mener mangel på internasjonale konkurranser kan felle svømmekongen.

- Jeg vet at jeg kan svømme fort og da handler det bare om å gjøre det. Nå har vi trent hardt en lang periode og nå gjenstår det bare kos, sier Alexander Dale Oen til TV 2 Sporten to uker før EM i langbane braker løs.

Han er tittelforsvarer på 100 meter bryst og gleder seg til å svømme en stor konkurranse igjen. For etter OL har ikke brystspesialisten toppet så mye som han skal gjør til langbane-EM i Budapest.

- Jeg svømmer fortere nå enn hva jeg har gjort noen gang tidligere, så hvorfor skal jeg ikke svømme fort da?, mener han.

Få internasjonale konkurranser

Det eneste som kan stoppe han er mangelen på internasjonale konkurranser det siste året, mener landslagssjef Petter Løvberg.

- Etter OL så har han ikke konkurrert mye på internasjonalt nivå. Det eneste som kan være en ulempe i EM er at han har lite konkurranseerfaring, sier Løvberg.

Men han har likevel stor tro på Dale Oen, for det kan vippe begge veier.

- På den andre siden så kan han være desto mer sulten på å konkurrere, sier landslagstreneren.

Føler han har god kontroll

Dale Oen tok et bevisst valg om å ikke konkurrere så mye internasjonalt i fjor.

- Jeg har trent mer og fokusert mindre på konkurranse, og det var et bevisst valg. Jeg føler jeg har god kontroll på det, mener Dale Oen.

Nå skal han dra med landslaget til treningsleir i Kroatia før langbane-Em i Budapest starter.

- Jeg er veldig avslappet og komfortabel, og jeg vet at jeg har gjort det som trengs, så det er ingenting å stresse med, sier han.