NORSK REKORD: Eivind Henriksen har slettet Richard Olsens 31 år gamle norske rekord i sleggekast. (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
NORSK REKORD: Eivind Henriksen har slettet Richard Olsens 31 år gamle norske rekord i sleggekast. (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)

Teknikken stemte ikke for Henriksen

Teknikken stemte ikke helt for Eivind Henriksen, som endte med 69,98 meter i kvalifiseringen i slegge i EM tirsdag. Det holdt ikke til en plass blant de tolv som gikk til finale.

Dersom han skulle ha gått videre, måtte han ha satt personlig rekord og kastet lenger enn 74,16 meter. Det betyr at han måtte ha kastet opp mot den 30 år gamle norske rekorden til Richard Olsen på 74,46 meter.

Henriksen har 72,86 meter som årsbeste og personlig rekord, men han var ikke i nærheten av den lengden på Olympiastadion i Barcelona på EMs åpningsdag tirsdag.

- Jeg synes dette var helt grei kasting for mitt vedkommende. Det var verken veldig bra eller dårlig. Tilfeldigheter med teknikken gjorde at det ikke stemte helt for meg, sa EM-debutanten.

Han følte seg rolig under hele konkurransen. Debutantnerver hadde han i alle fall ikke.

- To av kastene mine var borti nettet. Det andre kastet smalt i nettingen, mens det tredje kastet streifet nettet. Det kunne blitt et bra kast dersom det hadde gått rett ut, mente Henriksen. Han sa også at han hadde fått bra erfaring ved å være med i EM. (©NTB)