En av fem nøyer seg med å bare se på bilen før de kjøper   og dropper prøvekjøringen. Det synes ikke Brooms bilekspert er særlig smart.  (Foto: Scanpix)
En av fem nøyer seg med å bare se på bilen før de kjøper og dropper prøvekjøringen. Det synes ikke Brooms bilekspert er særlig smart. (Foto: Scanpix)

Nå kan du gjøre et bruktbilkupp

Les hvorfor timingen er kjempegod akkurat nå.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Småbarnsfamilie spør:

Hei vi er på biljakt fordi vi nå trenger en større bil og har kjøper på bilen vi i dag har innen familien. Lurer derfor på om sommeren er en god tid å kjøpe bil på, eventuelt om det kan lønne seg å vente til høsten?

Vi skal ha stasjonsvogn og prisklassen er rundt 250 000 kroner. Vet du om noen modeller vi kan gjøre spesielt godt kjøp på nå? Håper du har anledning til å svare oss raskt! Vennlig hilsen familien Åsland.

LES OGSÅ: Slik pruter du på bil

Benny svarer:

Hei på dere. Ja, sommeren er en veldig bra tid å kjøpe bil på! Og kanskje særlig nå, når feriepengene forlengst er brukt opp og mastercard-regningene fra ferieturen begynner å strømme inn og mange har altfor lite penger på kontoen til å kunne vurdere bilkjøp på en stund.

Generelt er det stillere i bilforretningene på sommeren. Akkurat nå er det også veldig mange bruktbiler til salgs. Det betyr at mange er ivrig etter å få solgt - og det er muligheter for skikkelig pruting.

Aller mest gjelder nok dette hos privatte og de som bare driver med bruktbil. Men også merkeforhandlere synes det er veldig greit å få trimmet bruktbillageret litt før "verden starter opp igjen" mot slutten av august og kundene igjen kommer tilbake.

Jeg har også hørt om mange som har gjort skikkelig kupp på bilauksjon i stille sommermåneder. Her er det mange fallgruver, men gjør du hjemmeleksa skikkelig kan du få svært gode kjøp her.

I deres prisklasse ville jeg sett på for eksempel VW Passat og Volvo V70. Passat nærmer seg ny modell og det er veldig mye å velge mellom på bruktmarkedet. V70 har fått litt juling på bruktmarkedet på grunn av nye og svært gunstige nybilpriser. Også forrige generasjon Toyota Avensis er interessant nå.

Generelt får du også veldig mye bil for penga hvis du tør å tenke litt utradisjonelt og velge fransk. De har ofte svært stort verditap i starten, noe som kommer deg som bruktkjøper til gode.

Lykke til med valget!

Her får du oppskriften: Slik kjøper du bruktbil

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her

Har du gjort gode bilkjøp på sommeren? Fortell i kommentarfeltet under: