udined222 (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
udined222 (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

UDI avvikler 177 mottaksplasser for unge asylsøkere

Utlendingsdirektoratet legger ned 177 mottaksplasser for enslige mindreårige asylsøkere i seks kommuner fra kommende høst og vinter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

66 prosent færre unge asylsøkere så langt i 2010 gjør at behovet for slike mottaksplasser har sunket kraftig, skriver UDI på sine nettsider.

Arbeidsplasser

UDI hevder at det ikke er lett for dem å legge ned mottaksplasser, særlig siden det fører til tap av arbeidsplasser. Samtidig kan de ikke la asylmottak stå tomme.

– Vårt oppdrag er å tilpasse antall plasser til behovet. Driftsoperatører, mottaksansatte og kommuner fortjener ros for den store innsatsen de har lagt ned for å gi ungdommer som søker beskyttelse et godt botilbud, sier fungerende avdelingsdirektør Per Engan-Skei i UDI.

Flere kommuner

Mottaksplassene som blir nedlagt er fordelt på kommunene Tromsø (35 plasser), Tysfjord (32), Hitra (30), Stavanger (30), Kristiansand (25) og Tranøy (25). I Hitra, Stavanger og Kristiansand vil nedleggelsene tre i kraft fra 31. oktober i år, mens plassene i de øvrige kommunene blir lagt ned 1. januar i 2011. (©NTB)