Ole Gunnar Solskjær
Ole Gunnar Solskjær

Rosenborg snakker med Solskjær

Rosenborg ønsker seg Ole Gunnar Solskjær som trener etter Jan Jönsson.

- Vi har snakket med Ole Gunnar i lang tid, og har kontinuerlig dialog med ham. I en klubb som Rosenborg er vi nødt til å tenke langsiktig, og han er et navn som vi har hatt på blokka.

Stabæk-trener Jan Jönsson blir Rosenborgs hovedtrener fra og med 1. januar 2011. Svensken har signert en fireårskontrakt.

Men Rosenborg har allerede begynt å tenke på tiden etter Jönsson.

I samtaler med Solskjær
Ifølge Adresseavisen ser Rosenborg for seg Ole Gunnar Solskjær som Jan Jönssons arvtaker.

- Vi har snakket med Ole Gunnar i lang tid, og har kontinuerlig dialog med ham. I en klubb som Rosenborg er vi nødt til å tenke langsiktig, og han er et navn som vi har hatt på blokka, sier styreleder Terje Svendsen til avisen.

Solskjær var imidlertid aldri aktuell for den jobben Jönsson trer inn ifra 1. januar. For tiden leder den tidligere storscoreren Manchester Uniteds reservelag med stor suksess. Men Solskjær skal ha gitt Rosenborg beskjed om at han ikke vil være reservelagstrener for Manchester United i all fremtid, så han er helt klart aktuell som en arvtaker til Jönsson.

- Vi får se
- Vi får se hva fremtiden bringer, men akkurat nå er vi veldig glad for at Jan Jönsson har skrevet under for fire år med oss, understreker Svendsen.

Ifølge Adresseavisen vurderte RBK først og fremst tre navn i trenerjakten før valget falt på Stabæks hovedtrener: Lerkendal-klubben var i dialog med Jönsson, Troels Bech (Esbjerg) og en ikke-navngitt dansk trener. Trond Sollied var for øvrig aldri aktuell for trenerjobben.