Ezinne Okparaebo (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
Ezinne Okparaebo (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Okparaebo er spent på EM-formen

Ezinne Okparaebo håper hun er kvitt lårskaden.

Barcelona (TV 2 Sporten): Onsdag skal Ezinne Okparaebo løpe kvalik til 100 meteren i europamesterskapet i friidrett i Barcelona. 22-åringen er usikker på formen etter at en lårskade har skapt problemer under oppkjøringen.

- Jeg er veldig spent, men jeg håper jeg er 100 prosent. Jeg friskmelder meg selv, sier en sprudlende Okparaebo til TV2Sporten i Spania.

Det var under et grandprixstevne i nettopp Barcelona i begynnelsen juli at hun fikk føling med en hamstringskade på baksiden av låret. Dermed måtte hun gjøre om på planene kort tid foran EM. Trener Leif Olav Alnes har brukt mye tid på å få Okparaebo til å tenke positive tanker.

- Jeg har aldri sett at det hjelper å bekymre seg. Dette er bare det viktigste av alt uviktig, sier treneren med et smil om munnen.

Okparaebo gjør nå sitt beste for å dempe forventningene hun selv har skrudd i været. Sprinteren har Europas 10. beste tid på distansen så langt, så ambisjonene om medalje er foreløpig lagt på is.

- Det første målet er finaleplass. Ifølge statistikken skal ikke det være mulig, så klarer jeg det er jeg fornøyd, sier Okparaebo.

Likevel er det ikke vanskelig for Norges raskeste kvinne å holde humøret oppe. For på plass i Barcelona er også søsteren Chindi, sammen med flere venninner skal de heie Ezinne frem på stadion. .

- Så lenge hun gjør sitt beste er vi fornøyd. Og uansett resultat skal vi feire, sier Chindi Okparaebo