Vegar Gjermundstad (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Vegar Gjermundstad (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Sogndal opprørt over Lyn-krav

- Strider med sunt bondevett, sier Sogndals daglige leder Egil Mundal om pengekrav for Vegard Gjermundstad.

Onsdag i forrige uke avslørte TV 2 at bobestyreren i konkursklubben Lyn krever overgangssum og utdanningskompensasjon for sine frigitte spillere.

Det er Norges Fotballforbunds overgangsregler som er bakgrunnen for pengekravet. Lillestrøm-trener Henning Berg fortalte til TV 2 Sporten forrige uke at han er i harnisk over at Romeriksklubben ikke får hente Mads Dahm gratis.

LES OGSÅ: Henning Berg raser mot NFF

TV 2 Play: Se kampreferat fra Mjøndalen-Sogndal 0-1

- Urimelig og urettferdig

Nå kaster Sogndals daglige leder Egil Mundal mer bensin på bålet mot NFF og bobestyreren i Lyn. Han er opprørt over at det er satt en prislapp på 20 år gamle Vegard Gjermundstad, som topplaget i Adeccoligaen vil hente til Vestlandet.

- Det er veldig spesielt at en arbeidstaker blir oppsagt, og deretter blir nektet å ta nytt arbeid, sier han.

- Det strider med sunt bondevett, som vi er tilhengere av her i Sogndal. Jeg skjønner at bobestyreren gjør jobben sin, men jeg tror du må være advokat for å tenke slik. Spillerne risikrerer å måtte legge opp, sier Mundal til TV 2 Sporten.

- Det er urimelig overfor klubbene som vil hente Lyn-spillerne, og det er urettferdig for spillerne, mener Mundal.

TV 2 har i kveld forsøkt å få tak i bobestyrer i Lyn, Erling Opdal uten å lykkes.

I forrige uke sa leder i juridisk seksjon i forbundet, Eirik Sandsten, at saken er komplisert og under behandling.

- Saken har mange sider og parter, vi er i en prosess hvor vi skal fram til 1. august komme til bunns i hvordan vi skal løse den, forklarer Sandsten.

LES OGSÅ: Konkursboet kan kreve penger for Mads Dahm

- Alle har fått en prislapp

Egil Mundal forteller at alle spillerne med lengre fartstid i Lyn har fått en prislapp som følger NFFs regelverk om utdanningskompensasjon.

- For Gjermundstad så er det snakk om drøyt 150 000 kr. Vi har fått beskjed om at alle spillerne vil prises etter forbundets regler, noe som i utgangspunktet er uvanlig. Normen er at klubbene forhandler om disse summene. I dette tilfellet er det helt urimelig at vi skal betale for en spiller som jo nektes arbeid, sier Mundal.

- Vi vil forfølge saken, og gir oss ikke med dette. I NFFs regelverk står det at dersom en klubb ensidig har sagt opp spilleren uten saklig grunn, så kan ikke klubben kreve utdanningskompensasjon. Vi mener det har skjedd i dette tilfellet, forklarer han.

LES OGSÅ: NISO kritiserer NFFs rolle i saken

Eirik Sandsten i NFF sa til TV 2 Sporten sist uke at det juridiske spørsmålet om oppsigelsen er usaklig eller ikke, er ett av de mest sentrale spørsmålene å få svar på.

- Forbundet har ikke konkludert i den saken, sa Sandsten den gang.

Egil Mundal er klokkeklar på at Sogndal vil forfølge saken.

- Verken LO, NISO, spilleren eller klubbene har noe å tjene på dette her. Vi syns synd på spillerne og støtter Henning Bergs kritikk.

- Siste ord i denne saken er ikke sagt, sier Mundal.