VIL HA FINANSAVGIFT: Frankrikes president Nicolas Sarkozy maner til ny kamp mot fattigdom. (Foto: AFP PHOTO POOL / ERIC FEFERBERG)
VIL HA FINANSAVGIFT: Frankrikes president Nicolas Sarkozy maner til ny kamp mot fattigdom. (Foto: AFP PHOTO POOL / ERIC FEFERBERG)

Sarkozy innkalte til krisemøte etter gisseldrap

Møtte lederne i det nasjonale sikkerhetsrådet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy møtte ledere av det nasjonale sikkerhetsrådet for å avgjøre hvordan landet skal reagere på henrettelsen av et fransk gissel.

Hevneaksjon

Henrettelsen av Michel Germaneau (78) skal ha vært et svar på en aksjon utført av franske og mauritiske soldater mot den nordafrikanske grenen av al-Qaida. Seks medlemmer av opprørsgruppen ble drept i aksjonen.

– Vi bekrefter at vi har drept gisselet Germaneau som hevn for seks av våre brødre som ble drept i den troløse operasjonen, blir det sagt i en lydmelding.

Nyhetskanalen Al Jazeera sier at stemmen på kassetten tilhører Abu Musab Abdul-Wadud, overhodet for hva som er kjent som al-Qaida i Maghrib.

– Åpnet porten til helvete

På lydbåndet ble det også sagt at Frankrikes president Nicolas Sarkozy har åpnet porten til helvete både for seg selv, for sitt folk og for sin nasjon.

Det er knyttet spenning til hva som vil bli Sarkozys svar på henrettelsen og meldingen fra al-Qaida.

På møtet som startet klokken 9.00 mandag, deltok blant annet statsminister Francoise Fillon, innenriksminister Brice Hortefeux og utenriksminister Bernard Kouchner. (©NTB)